AVIR

astrološko vibracijsko intuitivno razotkrivanje

važna informacija

Za vrijeme cjelokupnog putovanja kroz astrološko vibracijsko intuitivno razotkrivanje nećemo napuštati svoja energetska polja. Ovo je važna informacija i svakako ju pročitajte s razumijevanjem.
Vi s vašim fizičkim očima gledate svijet, gledate svemir, gledate fotografije svemira i zapise koji su vam dostupni. Vaš um na osnovu toga može donijeti zaključak, kako je svemir jedno prostranstvo, prazno, lijepo i pusto, sa slatkim planetama u bojama (ovo s bojama povezano je s raznim grafikama koje možete pronaći na internetu gdje svaka planeta ima neku svoju boju, vrlo često podsvjesno vaš um upravo tako onda zamišlja svemir i planete).
Istina je podosta različita 🙂
Svemir, ova galaksija, druge galaksije i velika prostranstva su sve samo ne prazni i pusti. Na različitim gustoćama postojanja, u različitim dimenzijama krije se pregršt života. To što ga vaše fizičke oči ne vide ne znači da ne postoji.
To je ono prema čemu treba imati poštovanja. Jer u svemiru ne vlada samo ljubav, svemir i sve što postoji raste prema svojoj harmoniji upravo kroz svoje polaritete. Što ste na nižim gustoćama/razinama postojanja to su polariteti veći. Vi se trenutno kroz ovu inkarnaciju nalazite na niskoj gustoći postojanja, svojim dolaskom i radom na sebi pomažete kolektivnom podizanju svijesti. To je ono zbog čega ste došli.
Ako bi to sada rekli vašim rječnikom, oko vas je rat za ovu Planetu. Zbog toga ste tu. I upravo zbog toga nećete kroz ovo putovanje dopuštati svojoj svijesti da slobodno putuje među Planetama istražujući ih jer to nije sigurno. Sve što ćemo raditi radit ćete kroz sebe. Putem će sve biti objašnjeno. Ali ovo je bitna informacija koju smo željeli naglasiti.
Vi ste nevjerojatno snažni. Vi ste nevjerojatno zaštićeni. Međutim toga još niste svjesni. Onog trenutka kada to do kraja posvijestite moći ćete sa svojom sviješću na bilo kakvo putovanje. Ali do tada, dok niste još toga svjesni ponašajte se kao djeca u vrtiću koja se igraju u svom igralištu i na taj način su zaštićeni od svijeta kojeg još ne poznaju.
Upravo kroz ovo putovanje pojačat će vam se i svijest o sebi, upravo kroz ovo putovanje svatko će na svoj način otkriti neke dijelove koji su vam do sada bili nepoznati. Međutim za to vrijeme imajte poštovanja prema svemu što se nalazi oko vas, prema energiji koja vas podržava i prema energiji koja najradije ne bi voljela da ste tu. Ali vi ste tu. I vi se budite. I vi jačate. Vi se međusobno podržavate iako se možda ne znate. Ali vaše energije se znaju, ništa nije slučajno.
Stoga svaki put osjetite kako putujete prema Planetama ali unutar sebe, ne van sebe. Utjecaj energije i vibracija kroz postavke Planeta zapisane su unutar vas, reflektiraju se unutar vas, stoga vaše unutarnje putovanje isto je kao i vanjsko, samo sigurnije. Kada dovoljno ojačate, kada se dovoljno (p)osvijestite moći ćete sa svojom svijesti putovati bilo gdje. Ako se to ne dešava spontano nemojte to niti poticati. Pustite neka vas vaš rast i razvoj iznutra dovede do spontanih koraka… do vaše snage i veće želje za postojanjem. Na ovom mjestu, u ovom trenutku, baš kao što ste i planirali dolaskom ovdje, kako bi napravili sve ono što ste planirali, kako bi se probudili, kako bi djelovali samim svojim postojanjem, kako bi sebi postali jasni.

Što je avir?

...

AVIR – astrološko vibracijsko intuitivno razotkrivanje

Na svom osobnom putovanju otkrivanja sebe došla sam i do astrologije. Davno prije kada sam ju prvi put srela dobila sam uputu da nije vrijeme, da se maknem od toga. Puno godina kasnije dobila sam info da je sada vrijeme i da krenem.. sve u svoje vrijeme, kada smo posloženi za to i spremni 🙂
Moj prvi susret s astrologijom u tom trenutku, kada je došlo to novo vrijeme, bio je iz uma i ostavio me paraliziranu i u strahu “da je meni sve jasno ali da mi nije ništa jasno i da ništa ne mogu zapamtiti”. Podiglo mi je frustraciju i osjećaj da to ja neću moći. Skoro sam i odustala. Ali se nisam predavala pa sam se vraćala. Nakon tog prvog vala frustracije novi info se uspio probiti do mene i rekli su mi da probam osjećati. Tada sam prvi put ušla u to polje i shvatila “da ja to sve već znam ali da se ničega ne sjećam iz glave”. Osjetila sam da je negdje prije, u nekom prošlom životu ili više njih to znanje meni bilo poznato. To znanje je poznato i na drugim područjima, svjetovima, to je univerzalno znanje osjećanja prostora oko sebe i života u skladu s tim. Kako možemo živjeti u skladu s prirodom i dopustiti joj da nam govori o nama, tako to isto možemo i sa “svemirom”, to su sve prostori oko nas u kojima se mi odražavamo, čiji smo mi dio. Što više posvijestimo sebe kao dio svega to smo sebi jasniji.
Nakon što sam prošla škole i tečajeve shvatila sam da ja i dalje ne pamtim stvari ali ih osjećam. Kada bi sjela i pokušala primijeniti znanje na kartu osjetila bi blokadu, kada bi sjela i osjetila kartu karta bi mi počela pričati.
Ono što je bilo olakšavajuće je vidjeti koliko raznih pristupa astrologiji ima, koliko oprečnih stvari, koliko raznih smjerova i škola. To mi je bio dodatni motiv za ono što se budilo unutar mene, potreba da uronim u kartu i da na taj način osjetim to tehničko pomagalo.Jer astrologija je upravo to, tehničko pomagalo za bolje spoznavanje sebe. Za spajanje s tim prostorom oko nas čiji smo dio.To je upravo način kako radimo kroz Kutak. Na Kutku imate sve što vam treba da bi transformirali vibracije (dolazit će još predavanja i tretmana), a kroz Avir možete istraživati upute s kojima ste došli. Upute su pisane vibracijom i nije ih moguće pročitati na način koji vaša osobnost prepoznaje. Upute se osjećaju, malo po malo, otkrivajući nove dijelove i zatim slažući i preslagujući kockice.
Svaki trenutak donosi mogućnost nove upute, novog shvaćanja. Vi ste biće koje se svakim danom mijenja i razvija, vaše upute su stalne ali i promjenjive, moguće ih je gledati iz raznih kuteva i na taj način proširivati shvaćanja. Stoga niti jedna uputa koju otkrijete nema iza sebe “točku”, ima točkice.. ima nastavak.. ima trenutak u kojem vi prepoznajete nastavak, a zatim ponovno stavljate točkice.. kako bi ostavili prostor za novo prepoznavanje, za novi trenutak shvaćanja..Ovo novo doba čeka nas da se probudimo. To buđenje radimo zajedno jer zajedno smo svi došli, kako bi podigli vibraciju na ovoj planeti. Svi zajedno diljem ove planete stvaramo jednu novu snagu, novi val promjene. Nije bitno koliko znate ljudi oko vas koji razmišljaju poput vas, bitno je koliko osjećate ljude uokolo planete koji se bude kao i vi, koji otkrivaju sebe kao i vi i koji tvore jedan novi val promjene.Sve je u sklopu Kutka. Idemo korak po korak i kada god se odlučite započeti radit ćete svojim tempom. Uranjanje i otkrivanje sebe, tretmani koji nas otvaraju i oslobađaju, prisjećanje i shvaćanje  🙂

koraci avira

Elementi, karte, arhetipovi, kuće

– napravite kartu (upute ovdje >>>). Uzmite posebnu bilježnicu u koju ćete moći zapisivati korake i vraćati se na njih. Godinama kasnije bit će vam zanimljivo pratiti rast na taj način, ako imate bilježnicu veća je šansa da ćete to sačuvati.

– isprintajte ju ili stavite na ekran ispred sebe i promatrajte.. nemojte promatrati umom u smislu što znači pojedina oznaka na karti nego ju samo promatrajte.. zamislite da vam ona šalje vibraciju, da priča s vama, da vam se žali, da se hvali, da vam upire prstom u pojedina mjesta gdje želi da vi pogledate.. kao da je karta upravo shvatila da ste ju vi vidjeli i svom silinom se trudi pokazati vam važne stvari. Kada osjetite da je to gledanje završilo ako je isprintana označite na njoj, a ako je na ekranu ispišite si na papir

– sva ona mjesta koja su vas na neki način privukla, kao i natuknice kako ste se osjećali promatrajući ta mjesta. Nije bitno znate li što znače oznake na tim mjestima ili ne, samo zapišite.

– zatim napravite par puta „vježbu izvlačenja“ (uputa na ovom linku >>>), poigrajte se sa izvlačenjem znakova, kuća, planeta.. pritom pokušajte što manje uključivati um i donositi zaključke već se samo igrajte, osjećajte i zapisujte..

– sada je vrijeme za istraživanje.. krenite od četiri glavne točke – ASC, DESC, MC, IC – ispišite u bilježnicu oznake i kraj svake zapišite u kojem se znaku nalazi, stupnjevi, minute.. Zatim pročitajte sve o znaku iz priručnika i probajte osjetiti to što ste pročitali. Sjetite se da se igrate s kartom i nemojte donositi zaključke. Nije moguće zaključiti ako vam je recimo ASC u nekom znaku i vi pročitate o tom znaku da je to karakteristika vašeg Ascedenta. Naime cijela karta toliko je kompleksna da možete cijeli život gledati u nju pa i dalje dobivati nove informacije. Na Ascedent utječe puno toga. Ali od nekuda morate krenuti. Stoga nakon što pročitate o tom znaku nemojte donositi zaključak, probajte malo osjećati to što ste pročitali i zapišite zapažanju u bilježnicu. Zatim pročitajte o prvoj kući (Ascedent je početak prve kuće) i također zapišite zapažanja u bilježnicu. Zatim to isto napravite s ostale četiri gore nabrojane točke. Pročitate o znaku u kojem se nalazi i kući koja započinje s tom točkom.

– Idući korak je napraviti to sve s ostalim kućama. Pogledate u kojem znaku započinje određena kuća, pročitate o tom znaku i toj kući, osjećate, pišete zapažanja. Nemojte žuriti, ništa vam neće pobjeći, neke stvari će zahtijevati od vas dublje osjećaje, neke ćete proći brže. Sjetite se da imate cijeli Kutak za sve ono što vam se po putu podiže, ovo je proces koji radite u svom ritmu, Avir je dio Kutka, alat koji vam može pomoći u vlastitom uronu, ne postoji vrijeme kada bi ste ga trebali završiti.

– Nakon što ste prošli sve kuće i četiri glavne točke i sve zapisali ponovno malo promatrajte kartu i osluškujte što vam ona govori.

– Sada je došao red na Planete. Krenite po popisu, zapišite naziv planeta, gdje se nalazi, u kojem znaku, pročitajte o toj planeti, možda ponovno o tom znaku i kući u kojoj se nalazi, osluškujte iznutra i pišite što vam dolazi, osjećajte.. radite tretman, osluškujte.. osjećajte.. osluškujte.. shvatili ste vjerujem :-)

– Nakon što ste prošli sve Planete ponovno promatrajte kartu.. pišite, meditirajte, radite tretmane.. vidjet ćete kako će vam se uvidi mijenjati.

– Nakon što ste neko vrijeme proveli sa svim tim, zapisali, meditirali i radili tretmane vrijeme je da krenete u igru sa aspektima. To je područje s kojim se možete igrati u nedogled, doslovno :-)

– Krenite po redu, pročitajte o aspektu, pronađite sve koje imate u karti te vrste, pišite opažanja. U većini astroloških programa imate kartu i posebno još izlistane aspekte. Ono što je još bitno je da u postavkama programa kojeg koristite postavite „orbise“ (piše u priručniku), obično su u tim programima postavljeni puno manji od preporučenih ovdje.

– Ako ste došli do ovdje znači da se već lagano snalazite u karti. Tada ju možete početi koristit u svakodnevici. Osjetite neku temu kroz koju prolazite ili vam se nešto podiglo ili se nečega sjetite, uzmite kartu i promatrajte, koji dio vas privuče, gdje je taj dio koji trenutno možete vidjeti da utječe na vašu svakodnevicu i sve ono što osjećate i kroz što prolazite. Ovdje se dodaju tranziti koji pokazuju gdje je trenutni položaj planeta i kako to utječe na vašu kartu. To će također biti dodano u priručnik i nosi važnu ulogu u prepoznavanju svakodnevice.

– Ako vam se sviđa ovakav način javite mi, ako se javi dovoljno ljudi možemo osnovati posebnu grupu u sklopu Kutka kako bi dali podršku svima u proučavanju ove nevjerojatno snažne i zabavne tehnike :-)

– Postoji još puno stvari koje se mogu uključiti i koje mislim dodavati, ali ako ste došli do ovdje onda ste već uigrani igrač astrološkog vibriranja :-)

avir lekcija 1

Zašto krenuti ovim putem - Hod sa svjetiljkama

Prva ilustracija opisuje vaš mogući osjećaj kada ugledate svoju natalnu kartu
Druga ilustracija opisuje kako se osjećate nakon što uložite trud u pronalazak svjetiljki. To su čarobne svjetiljke i jednom kako ih pronađete nikada se ne zagase.. samo palite nove po putu.. zatim ih kombinirate, imate aha momente gdje shvaćanje dolazi iz vlastitog unutarnjeg znanja.. zatim ta ista šuma/natalna karta postane svakodnevno igralište u kojem se zrcali vaš svaki trenutak. Pa u trenucima ili danima kada imate osjećaj da vas je život poklopio vi ušetate u svoju šumu već punu pronađenih svjetiljki i kroz vrlo kratko vrijeme vratite sebe u centar, a dopustite vlastitom shvaćanju izrastanje.. nakon toga dan postaje sasvim drugačiji..

(Ako gledate na mobitelu malo si proširite ilustracije i probajte osjetiti)

avir lekcija 2 - 1. dio

KORACI INTUICIJE, PROMATRANJA I UPOZNAVANJA
(kako shvatiti pozicije znakova u vašoj karti, 4 važna kuta, vježbe, primjer kako vježbati i pročitati pozicije)

Prva ilustracija opisuje vaš mogući osjećaj kada ugledate svoju natalnu kartu
Druga ilustracija opisuje kako se osjećate nakon što uložite trud u pronalazak svjetiljki. To su čarobne svjetiljke i jednom kako ih pronađete nikada se ne zagase.. samo palite nove po putu.. zatim ih kombinirate, imate aha momente gdje shvaćanje dolazi iz vlastitog unutarnjeg znanja.. zatim ta ista šuma/natalna karta postane svakodnevno igralište u kojem se zrcali vaš svaki trenutak. Pa u trenucima ili danima kada imate osjećaj da vas je život poklopio vi ušetate u svoju šumu već punu pronađenih svjetiljki i kroz vrlo kratko vrijeme vratite sebe u centar, a dopustite vlastitom shvaćanju izrastanje.. nakon toga dan postaje sasvim drugačiji..

(Ako gledate na mobitelu malo si proširite ilustracije i probajte osjetiti)

Ispod možete vidjeti prikaz gornje ilustracije na drugi način, probajte na trenutak samo osjećati ove dvije ilustracije. Podsjetimo se da ovdje osjećamo, osjećamo i osjećamo.. sve dok nam stvari unutar nas ne počnu same pričati. Pritom ponavljamo i vraćamo se i ponavljamo.. u nekom trenutku probijamo opnu uma i ulazimo u prostor „sve nam je jasno pa čak i kada ne znamo teoriju, sve što čitamo pomaže nam vlastitom buđenju, vlastitom shvaćanju“. A zatim imamo i puno predavanja i tretmana na Kutku tako da prisjetite da je Avir i Kutak kombinacija koja vam može pomoći pri vlastitom buđenju.

Zatim dolazimo do četiri glavne točke o kojima možete pročitati u priručniku prije nego krenete dalje. Astronomsko i astrološko značenje glavnih točki (str. 18 i 27).

Četiri važne točke (ASC, DESC, MC, IC) o kojima možete pročitati u priručniku (str. 18 i 27) daju važan uvid u našu životnu lepezu. Ukoliko imate oko njih Planete u okviru 10 stupnjeva (prije ili nakon točki) te se planete snažno manifestiraju u vašem životu. Ono što imajte na umu je da ako je neka planeta u konjukciji s nekom od te četiri točke to znači da je u opoziciji sa suprotnom točkom. Na taj način još više možete produbiti vlastitu spoznaju proučavajući njihove pozicije. Kako se svaka od te četiri točke veže za određeni arhetip (ASC – Ovan / Vatra; IC – Rak / Voda; DESC – Vaga / Zrak; MC – Jarac / Zemlja) tako te točke možemo vezati za te određene elemente; nevezano koji se znakovi / elementi nalaze na tim točkama u vašoj karti, ovo služi da bi bolje razumjeli te važne četiri točke. Kasnije ćete bolje shvatiti kako to vidjeti kroz vlastitu kartu.

ASC – Vatra – snaga da pokrenemo, da se rodimo, da krenemo u svijet s određenim nivoom entuzijazma ili želje za kretanjem.
DESC – Zrak – kako sebe susrećemo kroz druge ljude.
MC – Zemlja – kako manifestiramo u svijet oko nas.
IC – Voda – naše emocije, odakle dolazimo.

avir lekcija 2 - 2.dio

KORACI INTUICIJE, PROMATRANJA I UPOZNAVANJA
(kako shvatiti pozicije znakova u vašoj karti, 4 važna kuta, vježbe, primjer kako vježbati i pročitati pozicije)

Idemo pogledati na jednom primjeru kako izvaditi podatke iz karte:
(karta Martina Luthera Kinga)

Ispisat ću broj kuće i napomenu arhetipa koji vlada tom kućom. Dok vam to ne postane iznutra jasno dobro je da si napišete tu napomenu. Ispod ću napisati znak koji vlada tom kućom (više o tome pročitajte u priručniku str. 122. Također ovaj primjer odmah pokazuje pojam Intercepted house / Umetnute kuće o kojima možete pročitati u priručniku na str. 105.)

1. kuća (arhetip Ovna) / ASC
– Bik / zemlja / Chiron (12. kuća; 8° konjukcija)

2. kuća (arhetip Bika)
– Blizanci / zrak

3. kuća (arhetip Blizanci)
– Rak / voda

4. kuća (arhetip Rak)
– Rak / voda
– umetnuta kuća: počinje Rakom, Lav je umetnut znak, završava Djevicom5. kuća (arhetip Lava)
– Djevica / zemlja

6. kuća (arhetip Djevice)
– Vaga / zrak

7. kuća (arhetip Vage)
– Škorpion / voda

8. kuća (arhetip Škorpiona)
– Strijelac / vatra

9. kuća (arhetip Strijelca)
– Jarac / zemlja

10. kuća (arhetip Jarca) / MC
– Jarac / zemlja / Sunce (9.kuća, 3° konjukcija)
– druga umetnuta kuća (jedna nasuprot druge): počinje Jarcem, Vodenjak je umetnut znak, završava Ribama

11. kuća (arhetip Vodenjaka)
– Ribe / voda

12. kuća (arhetip Riba)
– Ovan / vatra

Sada možete vidjeti koliko ovo vašem umu može biti komplicirano.. imate jednu kuću koja je arhetip jednog znaka, pa onda njome vlada drugi znak, pa onda još planeta tamo.. vaš um tada se može početi osjećati kao pred onom šumom (ilustracija na koraku br.1). Međutim sjetite se da vi ne želite naučiti, vi se želite spojiti sa sobom, ovo nije škola za astrologe, ovdje radimo na tome „kako se spojiti sa vlastitim znanjima i intuicijom“
Pa probajte zamišljati zdjele. Imate prvu zdjelu, kuću br.1 i ona je napravljena od materijala arhetipa Ovna. Pa ponovno pročitajte o tom arhetipu (kuća, znak, planeta; kuća br.1, Ovan, Mars). Zatim zamislite da u nju ulijete, u ovom slučaju ove karte znak Bika. Jednostavno osjetite kako se te dvije energije isprepliću. Mogli bi reći da se dva arhetipa isprepliću. Zato što ćete više iznutra osjećati tih 12 arhetipova bit će vam lakše osjećati kartu.
U ovom slučaju unutar kuće br.1 isprepliću se Ovan i Bik. Probajte osjetiti tu energiju koja se stvara. Naravno što ćete više imati prakse lakše će vam biti.
Kada pogledate gornju ilustraciju koja pokazuje kuće u prvoj imate nacrtanu osobu koja kaže „I am here“/ „Ja sam ovdje“, pročitajte što označava prva kuća. I onda u ovoj karti kada Bik vlada prvom kućom imat ćete osobu koja to kaže iz energije Bika. Da je neki drugi znak ta osoba bi to rekla iz energije tog znaka. Nekada su ljudima toliko jaki Ascedenti (prva kuća) da ih više možemo doživjeti za taj znak nego za znak Sunca (s kojim se definira horoskop po novinama, kada kažete ja sam to i to).
Zatim pogledate ima li u karti planeta oko tog polja u okviru 10 stupnjeva. Ovdje vidimo da postoji Chiron koji je udaljen 8 stupnjeva. Iako se nalazi u 12. kući blizu je Ascedenta i definitivno utječe na njega. Ali na skriveni duboki način. Da se recimo nalazi kraj Ascedenta ali u prvoj kući, osoba bi se više definirala kroz njega, ovako on utječe na osobu iz njezine dubine, na neki način ju primoravajući da ga pronađe, shvati i prihvati, samim tim kroz to i iscijeli.
Ili recimo pogledajte MC, pročitajte značenje. Sunce koje se nalazi u tako maloj konjukciji i te kako utječe na MC, sliku koju dajemo na van. U ovom slučaju znamo kako je izgledao njegov život i što je napravio. Sunce mu se nalazi u 9. kući u Jarcu blizu MC – on kao javna osoba koja je odrasla u porodici svećenika, koji je i sam bio u tom polju, zalaže se za prava ljudi. Probajte osjetiti koja bi bila razlika da je Sunce bilo u 10. kući. To su sve male nijanse gdje nema točnog ili netočnog odgovora. Već vježbanje osjećanja. Ne možete pogriješiti ako se poigrate s takvim sitnicama i kod svoje i kod tuđe karte za vježbu.
U većini programa koje sam vam navela imate popis poznatih osoba i njihovih karata. Također na astro.com imate veliku bazu podataka svih osoba. Na taj način možete vježbati ono što znate o osobama i što karta pokazuje. Iako se sjetite da ono što mi znamo o poznatim osobama je samo slika, nismo nikada s njima razgovarali, osjetili ih u živo ili znali njihove skrivene tajne. Tako da ćete ponekad više „naučiti“ o kartama ljudi koji su u vašem životu. Bitno je samo ako se igrate s drugim kartama da ste sigurni da imate točan sat i minute.
Ovo vam sada može zvučati komplicirano ali zapravo nije. Zato idemo koracima..
Idemo pogledati drugu kuću. Ona je kuća arhetipa Bika, imamo zdjelu, zatim u nju natočimo u ovom slučaju energiju Blizanaca.. i onda u to umočimo Mars
Probajte osjetiti.. zatim pročitajte o Biku, Blizancima, Marsu.. o tim arhetipovima..
Pa probajte osjetiti koliko je to zapravo zanimljivo, osebujno.. i koliko bi bilo različito da je zdjela napravljena od druge energije i da je u njoj nešto drugo i umočena neka sasvim druga planeta.
Tako da nemojte učiti, osjećajte.. kako ćete to raditi svaki put sve više i više dobivat ćete okus.
Naravno, na kraju, kod čitanje cjelokupne karte postoje tu i aspekti i puno takvih utjecaja zbog kojih možete vidjeti koja polja više ostavljaju otisak, koja manje. Međutim vi se krenite baviti samo jednim poljem, pa drugim poljem.. kada dođete do toga da osjećate cijelu kartu bit ćete već iskusni i moći ćete osjetiti.. znači učimo (osjećamo u ovom slučaju) slova da bi na kraju mogli čitati. Što znači da dok osjetite neko polje mogli bi ste stvoriti neki zaključak. A na kraju kada dođete do cijele karte mogli bi vidjeti koliko nešto drugo utječe na to polje i onda malo taj zaključak transfomirati.

Ono što je bitno za shvatiti je da vaša karta sadrži vaše ključeve, savjetujući vas kako se postaviti u određenim situacijama sa sobom, kako sebe shvatiti dublje. A vi niste program, vi ste živi organizam koji se svaki danom oblikuje. Vremenom ćete svoju kartu doživljavati na dublje i drugačije načine. Nekada će vam, ovisno o tranzitima koji su u tom trenutku (to ćemo tek raditi), neki dijelovi karte biti izraženiji i tek tada, pod utjecajem nekog tranzita moći ćete bolje osjetiti svoju kartu. Nekada će se nešto desiti, osjećat ćete se na određeni način i onda ćete pogledati što se dešava u vašoj karti i najednom ćete imati aha moment iako ste u svoju kartu do tada gledali već milion puta.
Želim vam reći da se ne hvatate za moment, ne stvarate zaključke.. da samo plovite po svojoj karti.. da ju osjećate.. da shvatite da vam to može biti odlično pomagalo u svakodnevici.. vaša karta sadrži vaše namjere, vaše skrivene dijelove.. i jedino ju vi možete ispravno pročitati… na način da se vaša „ispravnost“ mijenja i raste kako se mijenjate i vi… pa samim tim dopuštate sebi nikada ne stavljati točku, uvijek dvije točkice..

avir lekcija 3

RAZUMIJEVANJE KARTE (PROŠLOST, SADAŠNJOST, BUDUĆNOST)

Prošlost:

1. Pluton u kući, znaku i aspektima – pokazuje želje (fokus, stremljenja, usmjerenost) u prethodnim životima, a time i najdublje nesigurnosti.

2. Mjesečev Južni Čvor u kući. Znak i aspekt – pokazuje ego koji je duša stvorila u prethodnim životima kako bi iskusila svoje izabrano putovanje.

3. Mjesec u kući, znaku i aspektima – pokazuje što je duša naučila, što već zna i donosi u ovaj život kao sliku o sebi i identitet.

4. Chiron u kući, znaku i aspektu – pokazuje gdje je osoba izazvana da se pomakne dalje od potreba ega. To je gorivo koje pokreće potragu za istinom.

5. Vladar Južnog Čvora u kući, znaku i aspektima – pokazuje kako osobnosti živjele u prethodnim životima, što su radili i kako su djelovali i kakva su iskustva imali s obzirom na želje duše za određenim iskustvima.Budućnost:

6. PPP – Pluto Polarity Pointtočka koja se nalazi nasuprot Kući i Znaku natalnog Plutona – namjera duše u ovom životu da evoluira izvan starih obrazaca vezanosti i starih sigurnosnih obrazaca.

7. Mjesečev Sjeverni Čvor (NN) u kući, znaku i aspektima – fokus za ispunjenje namjere duše. Kuća = aktivnosti koje dovode do tog ispunjenja.

8. Znak i aspekti Ascendenta – Škola u kojoj je duša u ovom životu. Što treba naučiti i primijeniti za ostvarenje namjere duše (PPP & NN). (NN=North Node; Sjeverni Čvor (Mjesečev))

9. Vladar Sjevernog Čvora u kući, znaku i aspektima – kako i gdje osoba može primijeniti energiju NN; kako i što učiniti za ostvarenje NN kako bi se ispunila namjera duše.

10. Descedent – Namjera duše vezano za odnose u ovom životu.

11. MC – Namjera duše na koji način živimo svoju svakodnevicu kroz djelovanje, a da pritom ne ugrožavamo druge.

12. IC – Dom duše i korijeni

Sadašnjost:

13. Sunce po znaku, kući i aspektu je izvor energije koji pokreće cijelu kartu. To je točka kroz koju se povezujemo s Izvorom i koja treba teći bez zastoja.

14. Venera po znaku, kući i aspektu pokazuje odnos osobe prema sebi te ono što osoba cijeni, voli i čemu se divi; što se odražava u vrstama odnosa koje osoba privlače. U muškoj karti pokazuje unutarnji ženski princip.

15. Mars po znaku, kući i aspektu predstavlja mušku princip osobe, izraženu energiju u smislu strasti i želja. U ženskoj karti to je unutarnji muški princip.

16. Merkur po znaku, kući i aspektu predstavlja način na koji osoba razmišlja, komunicira i analizira.

Sunce

Otkrivanje vlastitog Sunca

Sunce predstavlja iskru vašeg života, centar vaše karte. Bez Sunca nema života, bez iskre nema života. Ako nema Sunca nema niti utjecaja ostalih planeta. Ako nema iskre života nema niti komunikacije, nema djelovanja, kretanja, promišljanja kroz koje možemo osjetiti ostale planete. Sunce predstavlja tu našu životnu snagu koja prolazi našim fizičkim dijelom, kako bi uopće mogli živjeti ovdje i sada.

sunce UVOD

Otkrivanje vlastitog Sunca

Sunce predstavlja iskru vašeg života, centar vaše karte. Bez Sunca nema života, bez iskre nema života. Ako nema Sunca nema niti utjecaja ostalih planeta. Ako nema iskre života nema niti komunikacije, nema djelovanja, kretanja, promišljanja kroz koje možemo osjetiti ostale planete. Sunce predstavlja tu našu životnu snagu koja prolazi našim fizičkim dijelom, kako bi uopće mogli živjeti ovdje i sada.
Ako razmišljamo o Suncu kroz godišnja doba onda znamo da postoji period kada je Sunce snažnije (ljeto) i period kada je Sunce slabije (zima) i svi ostali periodi između. Ako bi gledali sve astrološke znakove rekli bi da svaki znak predstavlja Sunce na drugačiji način, svaki mu daje određeni ton, određenu nijansu. Ali i dalje je to Sunce, i dalje je to snaga. I dalje je to osnovno pogonsko gorivo bez kojeg nema ničeg drugog. Ako tijelo nije živo, ako kroz njega ne prolazi životna energija, to tijelo ne može ništa.
Svaki put kada vas netko pita “Što si po horoskopu?”, “Koji si znak?” vi kažete opis vašeg Sunca. Ako je netko Vodenjak to znači da mu je Sunce u znaku Vodenjaka, ako je netko Bik, to znači da mu je Sunce u znaku Bika. Odmah po tome možete osjetiti drugačije Sunce, drugačiji filter. Možete zamisliti kao da su znakovi filteri kroz koje prolazi Sunce i daje drugačiji odsjaj.
Međutim vi ste puno više od svog Sunca, vi ste puno toga i kroz to sve ćemo prolaziti. Kako bi na kraju shvatili da ste vi ples svih vaših dijelova.
Stoga netko će reći da se baš i osjeća onako kako opisuju njegov znak, dok će netko drugi reći da se ne može baš pronaći u tim opisima. Jer nekome je njegovo Sunce snažno i dominantno u karti, dok netko mora naučiti pronaći svoju snagu ili nadići neke određene izazove pa možda osjeća više utjecaj nekih drugih stvari nego sjaj vlastitog Sunca. Međutim Sunce je uvijek tu i naša potraga za njim, naše otvaranje prema vlastitom Suncu i dopuštanje da svom snagom kroz naš filter daje odsjaj dovodi nas u trenutak iscjeljenja, shvaćanja i prihvaćanja nas samih kao veličanstvenosti postojanja.Ono što je bitno na početku shvatiti – nema dobrih i loših strana astrologije, položaja, karte. Kao što nema niti dobrih i loših strana vas. Vrlo često možete pročitati da je nešto dobro kada imate u karti i obrnuto. Sve što čini vašu kartu/vas tu je da bi vi kroz to rasli i razvijali se.
Idemo staviti na primjeru Sunca u ljeti. U ljeti imamo znak Lava, Sunce je u punom sjaju, nekima to odgovara, nekima je previše. Upravo je tako i sa znakom Lava. Nekima ljudi koji imaju dominantnog Lava u svojoj karti su izuzetno zanimljivi i privlačni, nekima su previše. Međutim pitanje je što ta osoba osjeća kao sebe, koristi li svoje potencijale ili ih ispoljava na van kroz ego, dolazi li u kontakt sa sobom i vremenom shvaća zašto je birala roditi se baš pod takvim Suncem. Na taj način možemo pogledati svaki znak, planetu, poziciju u karti, s pitanjem zašto smo to birali, što smo željeli kroz to naučiti. Kombinirajući s ovakvim načinom rada na Kutku počinju nam se slagati kockice prošlosti, daleke prošlosti, ovog života, svega što imamo sada, što smo sada i kroz što možemo rasti i razvijati se.Svatko od nas ima svih 12 znakova u karti. Možemo reći da je svatko od nas skup svih 12 znakova, svih planeta, svega.. svi smo mi savršen mix i upravo u shvaćanju i prepoznavanju tog mixa mi upoznajemo sebe i otvaramo se svojim potencijalima. Na taj način počinjemo prepoznavati ljepotu i u sebi i u drugima. Shvaćajući da tuđe reakcije idu iz vibracija, a da se te vibracije mogu prepoznati u kartama.Kako ćete kroz tretmane uranjati u energije svih znakova, svoje karte i planeta, tako ćete dolaziti u veći doticaj s osjećanjem energije i svega onog što vas tvori. U tom trenutku počet ćete više prepoznavati i druge ljude, njihove živote, razloge zbog kojih donose odluke, njihove boli, patnje, njihovo veselje i snagu. Kao da počinjete na tom osjetilnom nivou prepoznavati svijet u kojem živite.Za početak pronađite bilježnicu ili otvorite file na laptopu i stavite naslov i datum. Sve što ćete raditi i kroz što ćete prolaziti trebalo bi zapisivati. Nećete zapisivati astrološke informacije jer kao što smo rekli ovdje ne učimo astrologiju, ovdje se budimo kroz astrologiju, ovdje prepoznajemo sebe na jedan drugačiji način, koristimo ovaj alat kako bi uronili u svoje potencijale, kako bi ih prepoznali, kako bi ih iscijelili. To je putovanje koje traje i po putu slagat će vam se kockice.
Razlog zapisivanja je upravo u tom slaganju kockica. Kada prođete kroz određenu meditaciju, tretman, određeni aha moment vi ćete to zapisati, zajedno s datumom. I tako svaki put. Kako ćete ići dalje i imati nove aha momente, nove uvide, nove kockice tako ćete ih početi drugačije prepoznavati. Možete to zamisliti ovako: svaki put kada nešto zapišete to pogledajte kao kockicu koju ubacite u kutiju, vaša kutija puni se s novim kockicama. Svako malo vi istresete sve kockice iz kutije i počinjete s njima nešto graditi. U tom procesu vi dobivate nove momente, vi spajate nove stvari, vi se otvarate vlastitim uvidima. Kako vrijeme prolazi vaša kutija sve je više puna novim kockicama i ponekad čitanje nečega po deseti put što ste zapisali, a kombinirajući s novim kockicama donosi neki sasvim novi ushit i shvaćanje.
Ono što je još bitno kod zapisivanja je oslobađanje prostora, kao da ispraznite sve na papir ili file ako vam je lakše tipkati i otvorite se novim uvidima, znajući da ništa nećete zaboraviti, jer sve je zapisano.Nemojte preskakati putovanje, nemojte iz znatiželje gledati što ima dalje, bez obzira kada se odlučili za ovo putovanje krenite korak po korak na način da klikate uvijek na link “dalje” ili pratite “sadržaj”.
Ako u nekom trenutku osjećate blokadu prema nekom koraku nemojte ga preskočiti, nemojte ga odraditi površno. Blokade su tu da bi vi u njih pogledali, da bi se susreli kroz njih sa sobom. Stanite onda na tom koraku, stavite iznutra jasnu namjeru da ste spremni kroz to proći i pogledajte popis videa (predavanja i tretmana), osjetite intuitivno koji bi vam mogli pomoći da prođete kroz tu blokadu i da osjetite u što treba pogledati, s čim se susresti. Uvijek možete pisati i meni ako osjećate da vam treba asistencija.

sunce vježba

Otkrivanje vlastitog Sunca – pogled unutra

Ovaj korak služi kako bi se vi spojili s vlastitim Suncem unutar sebe, s vašom životnom energijom, vašom iskrom života. Kako bi osjetili “u kojem je stanju”. Kako bi vidjeli na koji način ju doživljavate, što vam ona znači, volite li svoju energiju ili ne, prihvaćate li ju i prepoznajete ili ne.
Na ovom koraku ne radimo tretman, tek u idućem koraku i tretmanu moći ćete otići dublje u tu temu. Ovaj korak služi da bi vi bez tretmana osjetili kako vi doživljavate sebe kao iskru života.

Upute: umirite se, zagasite mobitel i potencijalne stvari koje vas mogu ometati i usmjerite pozornost na disanje. Osjetite kako sa svakim udahom i izdahom tonete sve dublje u sebe. Stavite namjeru da ste spremni osjetiti sebe kao energiju, kao iskru života. Nakon toga budite promatrač, ne analizirajte, samo promatrajte. Budite u tome koliko god dugo osjećate da nešto se dešava ili dok vam ne bude dosta. Nakon toga sve zapišite, kako ste se osjećali, što ste vidjeli i doživjeli, koje misli i emocije su se podizale. Budite što više detaljni.
To ponovite svaki dan (ne mora trajati dugo) i svaki put zapišite što se dešavalo. Moguće je da uslijed ponavljanja počnete dublje osjećati i dublje uvide imati. Ili ako je u pitanju blokada osjećat ćete sve veću frustraciju i odbojnost. Sve to zapišite. Ne sudite tome što se događa i kako se osjećate, sjetite se da je ovo putovanje na kojem upoznajete sve svoje dijelove, upravo duboko shvaćanje svih tih dijelova pomoći će vam u narednim koracima.
Stoga što god osjetili ili doživjeli, ugodno ili neugodno, prihvatite i zapišite.
Ponavljajte između 5-7 dana, a onda krenite na idući korak u kojem ćemo uroniti u tretman i meditaciju.

Merkur

Putevima našeg razmišljanja, koracima našeg izražavanja

Rekli smo da bez Sunca nema života. Možemo reći da bez balansirane komunikacije i protočnog razmišljanja nema kreiranja i stvaranja protoka i izgradnje svijesti na Planeti. Zbog loše komunikacije, nerazumjevanja i stvaranja konstrukcija ljudi mogu ući u različite vrste sukoba, vanjskih ili unutarnjih, s drugima ili sami sa sobom.

merkur uvod

Putevima našeg razmišljanja, koracima našeg izražavanja

Rekli smo da bez Sunca nema života. Možemo reći da bez balansirane komunikacije i protočnog razmišljanja nema kreiranja i stvaranja protoka i izgradnje svijesti na Planeti. Zbog loše komunikacije, nerazumjevanja i stvaranja konstrukcija ljudi mogu ući u različite vrste sukoba, vanjskih ili unutarnjih, s drugima ili sami sa sobom. Dok nemate zrelost i stabilnost misli niti vaša komunikacija nije skroz jasna. Mogli bi reći da jedno s drugim nije povezano, možete samo misliti bez da se izražavate, možete se zatim izražavati promišljeno ili nepromišljeno. Ali na Kutku uvijek idemo prema širenju svijesti, balansu, centriranosti, uzemljenosti, prisjećanju snage i svijesti.. uvijek težimo posvijestiti i iskopati sve što nas sprečava da sretnemo sami sebe iznutra. Težimo izaći iz zone svoje ugode i probuditi svoj potencijal, ne hraniti svoje strahove, hraniti i bodriti svoju snagu. Pa ćemo kroz ovo poticati našu snagu kroz protok misli i jasnu komunikaciju.

Okrenut ćemo se i prema razmišljanju i komunikaciji koji nas vode do unutarnje spoznaje, kako bi tu spoznaju znali izraziti slobodno i bez straha prema van, kako bi potaknuli i druge uokolo vas da budu slobodni i hrabri u svojim mislima i svojoj komunikaciji.

Uronom u naše vlastito polje promišljanja i komunikacije otkrit ćemo koji su to dijelovi nas možda još toliko skriveni od nas samih da zapravo niti ne znamo da postoje. Postoje li dijelovi unutar nas koje ne znamo koristiti, postoje li oni koje zloupotrebljavamo bez obzira da nešto ostvarimo ili da se sakrijemo od svijeta.

U astrologiji planeta Merkur predstavlja naš tok misli, način ophođenja i sve ono između toga. Na ovim koracima još uvijek nećemo se baviti s tim u kojem znaku je vaš Merkur, kojoj kući i koji aspekti utječu na njega. Za sada putujemo vlastitim unutarnjim dijelovima, upoznajemo ih, prepoznajemo, promišljamo o njima kako bi nam se razotkrili te radimo tretmane kako bi ih transformirali.

Čeka vas meditacija, tretman i afirmacija na temu Merkura i polja razmišljanja i komunikacije. Dopustite si uron u to polje, budite istinoljubivi prema sebi, budite pravo oličenje Merkura, znatiželjnog u svojoj srži, glasnika na zadatku.

Mjesec

Emocije.. kako plivati / roniti, a da se ne utopimo..

U astrologiji naše emocije opisuju se Mjesecom, iako morate znati da jednom kada znate čitati natalnu kartu (horoskop) svoje emocije naći ćete i na drugim mjestima. Ali ovdje se krećemo osnovama, bez puno komplikacija. Cilj nam je doći do vlastitih dubina i vibracija, otkrivajući ih i prepoznavajući, transformirajući i slaveći.

Jupiter

Vaša znanja drugih razina, vaše širenje, vaša spoznaja – upoznajte Jupiter

Vaš život sastoji se od puno dijelova, neki su vam dragi, neki manje draži ali kroz sve njih krije se potencijal rasta i učenja. Međutim ima jedan dio koji sam po sebi je – rast, učenje, širenje, bogatstvo (ne samo novčano, bogatstvo i obilje bilo koje vrste), smijeh, ugoda, putovanja – sve što vas na bilo koji način podiže u vašim vibracijama, širi prema vašim potencijalima, spaja vas sa znanjima i putovanjima bilo koje vrste. Njega u astrologiji predstavlja planeta Jupiter.

1. DIO: Putevi vaše trenutne inkarnacije
2. DIO: Vaša znanja viših razina

Jupiter uvod

Vaša znanja drugih razina, vaše širenje, vaša spoznaja – upoznajte Jupiter

Vaš život sastoji se od puno dijelova, neki su vam dragi, neki manje draži ali kroz sve njih krije se potencijal rasta i učenja. Međutim ima jedan dio koji sam po sebi je – rast, učenje, širenje, bogatstvo (ne samo novčano, bogatstvo i obilje bilo koje vrste), smijeh, ugoda, putovanja – sve što vas na bilo koji način podiže u vašim vibracijama, širi prema vašim potencijalima, spaja vas sa znanjima i putovanjima bilo koje vrste. Njega u astrologiji predstavlja planeta Jupiter.
U ovom trenutku nećemo se baviti s tim kako je to sve zapisano u vašoj karti, već ćemo zaroniti direktno u energiju i otvoriti sva moguća polja koja su za nas u ovom trenutku već spremna, koja nas čekaju kako bi mi obratili pozornost na njih. Kako bi oslobodili sebe samonametnutih i nametnutih stoljetnih tereta 🙂

Podijelit ćemo ovaj dio na dva dijela, dvije teme, kako bi vam bilo lakše osjetiti, spojiti se, transformirati i otvoriti.. te ćemo za svaku temu posebno raditi meditaciju i tretman.

Prvi dio nazvat ćemo – putevi vaše trenutne inkarnacije
Drugi dio nazvat ćemo – vaša znanja drugih razina


Prvi dio – putevi vaše trenutne inkarnacije

Kada počnete čitati o astrologiji onda otkrijete kako je Jupiter i sve što on donosi “voljeni veliki planet” koji donosi “sreću, blagostanje, širenje, napredak, otkrivanje, ugodu..”. Zbog pozicije u natalnoj karti nekome su ta polja jako naglašena, nekome manje. Međutim na Kutku već znamo da sve što je dio našeg života tu je da bi mi to savladali, da bi kroz to učili. Stoga osoba koja ima dobro naglašeno polje obilja raznih vrsta imat će neka druga izazovna polja pa recimo tu svoju “čarobnu mogućnost” da iz svega nešto stvori neće dovoljno ozbiljno shvaćati, neće joj biti možda tako bitna kao nešto što joj je izazov. Zbog toga možda neće uživati u tom čarobnom trenutku stvaranja i shvaćanja, možda će ga shvaćati olako, previše lagano da bi o tome razmišljala.
Dok će neka druga osoba, smatrajući sebe “nekim tko nema sreće i ne usudi se” zavidjeti takvim osobama koje bez muke nešto stvore, niti ne razmišljajući o tome, kojima sve ide nekako lagano, koji se u sve upuste lagano. Ta druga osoba, ako se u nekom trenutku života odluči pomaknuti iz vlastitog samosažaljenja i upoznati i prepoznati svoje vlastito stvaranje uložit će možda više truda i fokusa u taj čarobni proces širenja i spoznaje i na tom putu shvatiti da sve ide iz nje i da je taj njezin ovoživotni izazov gdje se morala pomaknuti iz pozicije samosažaljenje u poziciju čarobnog stvaranja bio jedan od njezinih zadataka.. ono zbog čega je ovdje.

Kroz ovaj primjer možete vidjeti da nitko, baš nitko oko vas nije potpuno posložen, svi nose svoje priče i svoje otiske.
I na taj način pristupite Jupiteru.. planeti koja u energiji simbolizira to stvaralaštvo, želju za nečim većim, širim, želju za stvaranjem, mogli bi čak reći želju za životom. Dok ćete ulaziti u meditacije i tretmane uvijek se sjetite da Jupiteru (toj energiji unutar vas) nikada ne pristupate “ponizno”, njemu pristupate veličanstveno jer tek tada on će vam moći reflektirati vašu vlastitu veličanstvenost. Ako pritom imate problem jer se vi ne osjećate veličanstveno potrudite se.. to je energija za koju se trebate potruditi kako bi vam pokazala veličanstvenost života.. to je nešto što je posebno, a što imamo svi! Ta energija pokazat će vam vaš uspjeh tek kada ćete se vi istinski okrenuti prema njemu. Pritom uspjeh označava bilo koji trenutak, vezano za bilo što koji u vama budi podizanje vibracije, širenje osmjeha, želju za stvaranjem i ponos.. na sebe.

Jupiter (ta energija unutar vas) je onaj dio koji kada je probuđen nema straha od novoga, nema straha od isprobavanja, novih koraka, novih vrata.. dio koji je siguran u sebe, dio koji je spreman riskirati.. spreman otkrivati.. šireći se.. putujući raznim (novim) putevima.. i pritom se osjećajući dobro.. nema veze što je ponekad izazovno, što se ponekad popiknete ili malo izgubite.. taj vaš dio smatra da je sve vrijedno novog širećeg koraka.. da je sve vrijedno života..I kada taj dio oslobodite uvjerit će vas na sve moguće i ne moguće načine da je pravi trenutak za krenuti upravo sada! I sa svojom energijom smirit će sve vaše strahove, promovirati vam korake.. a onda kada na tim koracima se požalite da nije sve tako jednostavno i lagano kako je bilo prezentirano.. taj dio sa smiješkom na licu i pobjedonosnom rukom u zraku reći će vam – opusti se, život uvijek nagrađuje hrabre!
I zbog toga ga morate voljeti.. taj vaš dio.. jer ako će vam itko dati priliku za osjećanje vlastitog širenja i putovanja, znanja i novih stvari.. to je upravo ta vaša energija Jupitera 🙂

Naravno da sve ima i svoju izazovnu stranu jer previše ičega je i dalje previše, pa moramo znati osjetiti balans unutar sebe.. znati koliko je naše energije širenja potrebno u određenom trenutku. Međutim što bolje upoznate taj svoj dio i kroz meditaciju i tretman ga oslobodite, a pogotovo kada u drugom dijelu ponovno se prisjetite i drugih vlastitih znanja.. to ćete biti više u miru sa sobom, dopuštajući vlastitoj iskri života da vas vodi, dopuštajući sebi korake, dopuštajući rast, razvoj.. i pritom ćete znati uloviti balans, upravo onakav kakav vam treba za određeno životno razdoblje ove inkarnacije..Ono što možete napraviti kao malu vježbicu je razmisliti o sebi dok čitate ponovno ovaj tekst. Probajte osjetiti kako vi sebe doživljavate.. kao osobu koja voli isprobavati, voli se suočavati, širiti i osjećati.. smatrate li da imate sreće.. osjećate li se dobro na putovanjima.. volite li nova znanja / saznanja.. možete li drugima prezentirati sebe i svoj rad ili svoj život.. osjećate li se spremno probati nove stvari… otvoriti se prema životu, riskirati..Samo osjećajte što se unutar vas podiže. To je dobra vježba prije meditacije i tretmana, kada ćete trebati zaboraviti sve što mislite o sebi i samo se prepustiti.. u istraživanje, transformiranje, otpuštanje i otvaranje..Kroz meditaciju i tretman radit ćemo i na otpuštanjima svega onog što vas na bilo koji način blokira kako bi tom dijelu svoje vlastite energije da li slobodu. Stoga ako se sada nakon što ste sve pročitali osjećate nedostatno, malo i jadno ili iscrpljeno, nemojte posustati, sve će se posložiti.. Radit ćemo s energijama na oslobađanju tog prostora, neće biti potrebno da mijenjate navike vašeg uma, promjenom energije i vaš um u tom polju počet će se osjećati slobodnije. To je sve vaša energija, to ste sve vi, osjetit ćete sebe na neki sasvim novi način. Vi ste snaga koja čeka biti oslobođena 🙂


Drugi dio – vaša znanja drugih razina

Svaki put kako ćete se svjesno ili nesvjesno prisjetiti svojih znanja ojačat ćete svoju trenutnu inkarnaciju. Nemojte ići iz glave, nemojte razmišljati o tome, samo se prepustite.. sve će se dešavati prirodno jer to sve ste vi. Što veći protok dopustite to ćete više postajati svoji..Kroz meditacije i tretmane spajat ćemo se energetski sa svim našim znanjima koja smo ikada imali u bilo kojoj inkarnaciji na bilo kojem mjestu i energetskom nivou, a koje bi nam moglo pomoći u sadašnjoj inkarnaciji. O tome se ne može puno pisati, svatko će proći kroz unutarnji proces svjesnog ili nesvjesnog prisjećanja. Sve će biti vođeno, samo se opustite i prepustite..

Mars

Akcija!

Snaga vaše volje / potreba za pokretanjem / snaga / onaj unutarnji pokret koji može pomaknuti planinu ako smatra da je potrebno.
Dio vas koji će vas obraniti, koji će vas pomaknuti, zauzeti se za vas i pokazati svijetu životnu iskru u punom sjaju i pogonu. Dio koji smatra da je ovaj život vrijedan življenja i umiranja.. dio koji će stati pred bilo koju prepreku i podići srednji prst, ako treba i izginuti u tom trenutku za vlastitu istinu. Dio koji kada se probudi nema strah i dio koji nitko u mraku ne želi sresti jer će biti pregažen ako ga pokuša zaustaviti..

Venera

Ljubav, ljepota, kreacija, inspiracija, vrijednosti

Ovo poglavlje je zapravo jako široko, pojam ljepote, vrednovanja, ljubavi je toliko širok da bi u njega stao cijeli život. Sve ono što živimo, što vidimo, što poštujemo, volimo unutar sebe i oko sebe.. svi načini našeg izražavanja kada volimo, kada nam se nešto sviđa.. sve to kompleksno je i čini veliki dio našeg postojanje u ovim tijelima.
Stoga nećemo previše pisati o tome, u nekoj budućnosti, ako ćemo zajedno učiti astrologiju tada ćemo i više pričati o tim temama.

Uran

Sloboda, buntovništvo, oslobađanje

Uran nema ništa sa „vremenom, prostorom, formom, uvjetima“. Kada počnemo gledati u područje Urana, to neće biti nešto što se može mjeriti i određivati (to je područje Saturna), već nešto što nas oslobađa od svih samonametnutih i nametnutih normi, s kojima smo se nastojali prilagoditi društvu i možda na neki način preživjeti svoju svakodnevicu.

VJEŽBE – ELEMENTI

...ako treba podnaslov...

Prije nego krenete raditi ove vježbe pročitajte u priručniku (link) o elementima. Ukoliko vam je lakše intuitivni dio vježbi možete raditi uz neki od tretmana na Kutku.

VATRA – vježba 1.
Intuitivna spoznaja elementa Vatre iznutra:

Zaklopite oči, opustite se i zamislite/osjetite/vizualizirajte vatru. Koja vam se prva slika/osjećaj pokazuje kada pomislite na vatru? Da li je to ugodan osjećaj ili neugodan, budi li strah unutar vas? Imate li neka sjećanja vezana za vatru koja vam se u ovom trenutku pokazuju? Dopustite si osjetiti..
Zatim se prisjetite da vatra koju promatrate i osjećate nije stvarna, da je to vaša misao, vizualizacija.. probajte se opustiti, znajući da vas ne može opeći niti vas na bilo koji način ugroziti. Probajte osjetiti tu vatru, osjetite njezino postojanje i pitajte se iznutra postoji li u vama emocija, energija, misao koje bi između ostalog i ta vatra mogla opisati. Dopustite toj vatri neka vam kao ogledalo pokaže kakvu vatru vi nosite u sebi. Samo promatrajte.. nakon toga zapišite što ste vidjeli i doživjeli.

VATRA – vježba 2.
Mentalna spoznaja elementa Vatre iznutra:


Zapišite kraj svakog od ovih pojmova svoje mišljenje, budite iskreni, budite potpuno otvoreni prema sebi, sve što zapišete kasnije će imati vrijednost u slaganju unutarnjih puzzli. Sada možda imate osjećaj da nema smisla to zapisivati, pa to znate sve o sebi, ali kako ćete ići dalje i otvarati unutarnje prozore, proširivati vidike tako se nećete moći sjetiti što ste u određenom trenutku mislili, što se promijenilo i što još možda čeka biti otkriveno, tada će od pomoći biti te “stare zabilješke”.

Pojmovi na koje zapišite odgovore. (Da/Ne i obrazložite)

– Sebe smatram osobom koja je impulzivna.
– Smatram da imam snažnu životnu energiju.
– U iznenadnim situacijama reagiram brzo i efikasno.
– Ujutro mi nije potrebno vrijeme da se razbudim, odmah sam spremna/an na akciju.
– Na putovanje idem potpuno neplanirano i neorganizirano.
– Volim ljude koji me iznenade s različitim informacijama, dolascima ili događajima.
– Volim osjećaj akcije, kretanja i pokreta na bilo koji način.

ZEMLJA – vježba 1
Intuitivna spoznaja elementa Zemlje iznutra:

Zaklopite oči i dišite osjećajući svoje tijelo, osjetite fizički dio vas, tijelo koje vam omogućuje da živite ovdje i sada. Zatim osjetite kako se nalazite na Planeti, osjetite njezino postojanje i zamislite/vizualizirajte/osjetite kako zaranjate ruke u zemlju.. kako osjećate zemlju pod prstima.. kako se spajate s tom zemljanom energijom. A zatim zamislite/vizualizirajte/osjetite kako vas ta zemlja ispunjava i zapitajte se iznutra koji dio mene je zemlja? Dopustite si osjećati odgovor u obliku slika, rečenica, osjećaja, sjećanja.. što god vam dođe osjetite kao odgovor, direktan ili simboličan, nemojte se ispitivati u tom trenutku ništa, samo osjećajte. Nakon što ste gotovi probajte što detaljnije opisati sve što ste osjetili i doživjeli. Puno toga možda ste vidjeli u simbolima koje ćete shvatiti tek kasnije po putu, sada je bitno da imate to zapisano i da ste si intuitivno dopustili osjetiti element zemlje unutar sebe.

ZEMLJA – vježba 2
Mentalna spoznaja elementa Zemlje iznutra:

Zapišite kraj svakog od ovih pojmova svoje mišljenje, budite iskreni, budite potpuno otvoreni prema sebi, sve što zapišete kasnije će imati vrijednost u slaganju unutarnjih puzzli. Sada možda imate osjećaj da nema smisla to zapisivati, pa to znate sve o sebi, ali kako ćete ići dalje i otvarati unutarnje prozore, proširivati vidike tako se nećete moći sjetiti što ste u određenom trenutku mislili, što se promijenilo i što još možda čeka biti otkriveno, tada će od pomoći biti te “stare zabilješke”.

Pojmovi na koje zapišite odgovore. (Da/Ne i obrazložite)

– Smatram se pouzdanom osobom.
– Drugi me smatraju pouzdanom osobom.
– Svoje tijelo doživljavam kao svojim domom i brinem se o njemu.
– Smatram da je posjedovati stvari nešto što daje sigurnost i zaštitu.
– U situacijama koje su iznenadne ili adrenalinske zadržim kontrolu nad sobom.
– Imam strpljenja, upornosti, ustrajnosti i izdržljivosti.
– Volim osjećaj da kroz život hodam stabilno.
– Znam povući granice i pobrinuti se za sebe.
– Volim unaprjeđivati svoj fizički i materijalni život (stvarajući, posjedujući)

ZRAK – vježba 1
Intuitivna spoznaja elementa ZRAKA iznutra:

Zatvorite oči i osjetite sebe.. dišite par trenutaka, a onda osjetite kako se počinjete nalaziti u vrtlogu, vi se nalazite u centru, vrtlog je sve jači oko vas sve dok vas u jednom trenutku ne podigne u zrak. Zatim osjetite kako je vrtlog nestao i kako vi letite zrakom, kako vas nosi zračna struja. Ispod sebe promatrate krajolik, oko sebe nebo… letite tako dokle god vam je ugodno. Nakon što budete gotovi osjetite ponovno svoje fizičko tijelo i dišite kroz njega kako bi se uzemljili, dišite osjećajući tijelo od vrha nožnih prstiju do vrha glave.
Nakon što ste gotovi zapišite kako ste se osjećali, da li je to putovanje bilo ugodno, neugodno, kada ste što osjećali u kojem trenutku, što ste vidjeli. Puno toga pokazat će vam se kroz simbole, nevezano hoćete li nešto vidjeli ili osjetiti, sve to zapišite. Kako ćete dalje spoznavati moći ćete se vratiti i iz toga iščitati puno stvari o sebi i svemu što se nalazi unutar vas, o tome kako komunicirate sa sobom, drugima i životom.

ZRAK – vježba 2
Mentalna spoznaja elementa ZRAKA iznutra:

Zapišite kraj svakog od ovih pojmova svoje mišljenje, budite iskreni, budite potpuno otvoreni prema sebi, sve što zapišete kasnije će imati vrijednost u slaganju unutarnjih puzzli. Sada možda imate osjećaj da nema smisla to zapisivati, pa to znate sve o sebi, ali kako ćete ići dalje i otvarati unutarnje prozore, proširivati vidike tako se nećete moći sjetiti što ste u određenom trenutku mislili, što se promijenilo i što još možda čeka biti otkriveno, tada će od pomoći biti te “stare zabilješke”.

Pojmovi na koje zapišite odgovore. (Da/Ne i obrazložite)– Smatram se komunikativnom osobom.

– Drugi me smatraju komunikativnom osobom.
– U novim situacijama nije mi problem potražiti asistenciju, pitati, istražiti sve o čemu se radi.
– U odnosima volim pričati, volim razmjenu ideja i stvaranje međusobne interakcije.
– Puno razmišljam.
– Volim učiti i saznavati nove informacije o onom što me zanima u tom trenutku.
– Volim tehnologiju i tehnološki napredak, lagano se u tome snalazim.
– Privlači me sve što je napredno u idejama, pomak prema nečemu novom.

VODA – vježba 1
Intuitivna spoznaja elementa VODE iznutra:

Osjetite sebe, svoje tijelo, dišite par trenutaka.. zatim osjetite kako skačete u more, nepregledno more s predivnim izlaskom / zalaskom sunca. More koje vas poziva da se u njemu osvježite, okupate, more koje obećava da ćete kroz njega spoznati sebe. Nakon što skočite osjećajte to more, kako se vi osjećate, da li vas ispunjava to more, možete li se kroz njega lagano kretati, imate li osjećaj slobode i prostranstva, što u vama to budi. Možete li zamisliti da vas more iscjeljuje, pročišćava i osnažuje. Kada završite zapišite što više toga.. sjetite se da će vam kasnije ti zapisi pomoći pri shvaćanju.

VODA – Vježba 2
Mentalna spoznaja elementa VODE iznutra:

Zapišite kraj svakog od ovih pojmova svoje mišljenje, budite iskreni, budite potpuno otvoreni prema sebi, sve što zapišete kasnije će imati vrijednost u slaganju unutarnjih puzzli. Sada možda imate osjećaj da nema smisla to zapisivati, pa to znate sve o sebi, ali kako ćete ići dalje i otvarati unutarnje prozore, proširivati vidike tako se nećete moći sjetiti što ste u određenom trenutku mislili, što se promijenilo i što još možda čeka biti otkriveno, tada će od pomoći biti te “stare zabilješke”.

Pojmovi na koje zapišite odgovore. (Da/Ne i obrazložite)

– Smatram se emotivnom osobom.
– Drugi me smatraju emotivnom osobom.
– Lagano plačem, volim plakati. Mogu javno iskazivati emocije.
– Kada čujem neku priču ili vidim neki događaj mogu osjetiti puno emocija, svojih i tuđih kako me ispunjavaju.
– Dok mi drugi pričaju svoje tužne priče ja uvijek osjećam i suosjećam, ponekad plačući zajedno s njima.
– Osjećam se izloženo naspram svijeta.
– Osjećam se ranjivo pokraj drugih, pogotovo onih koji imaju snažnu energiju.
– Treba mi vrijeme da u nekoga steknem povjerenje.
– Znam kako drugima biti podrška.
– Osjećam da rastem kroz svoje emocije.

vježba intuicije

Papiriće potrebne za ovu vježbu možete sami ispisati na komadiće papira ili upotrijebiti ovu tablicu,
isprintate i izrežete (tablica
pdf / word)

Preporučila bih vam da ovu vježbu radite “svako malo”, na početku dok još možda ništa o ničemu ne znate, zatim kako ćete dalje napredovati. Vremenom um će vam se puniti raznim informacijama, bit ćete sve više i više svjesni stvari vezano za svoju kartu.. ova vježba će vam uvijek pokazati neki novi sloj ili dati potvrdu oko nečega što radite u tom trenutku.
Stoga vam savjetujem da si napravite tri male vrećice u kojima ćete imati posložene papiriće kako bi vam bili dostupni u svakodnevici, možda ponekad samo za provjeru onog prema čemu vaš um u tom trenutku ide.
Nakon što tablicu isprintate i izrežete papiriće presavinite par puta, svaki jednaki broj puta, kako bi na opip bili isti.. odvojite posebno znakove, kuće i planete, stavite ih u posebne vrećice ili posudice.
Vježbu možete raditi na nekoliko načina. Možete ju raditi na postavljeno pitanje ili za savjet za taj trenutak ili savjet oko neke teme. Ili možete raditi kao pregled nekog područja.

Umirite se, usmjerite pozornost na disanje.. osjećate kako sa svakim udahom i izdahom tonete sve dublje unutar sebe.. kažete rečenicu za tretman i zatražite zaštitu.. ponovno se usmjerite na disanje. Prije toga pripremili ste vrećicu s kojom ćete raditi u tom trenutku (ili sve tri ako mislite izvlačiti iz sve tri). U sebi postavite namjeru (pitanje, savjet ili pregled), izvučete bez gledanja papirić iz određene vrećice. Držite ga u ruci i osjećate.. otvarate sebe prema svemu što unutar vas se podiže.. to mogu biti misli, osjećaji, fizičke senzacije. Vi ste u tom trenutku promatrač i prepuštate se svom unutarnjem svemiru.
Nakon što ste gotovi otvorite oči i bez rastvaranja i gledanja u papirić zapišete sve što ste osjetili, kakve misli su vam dolazile.. Nakon toga rastvorite papirić i kraj zapisanog zapišete što ste izvukli.

Možete izvlačiti iz jedne ili sve tri vrećice, svaki put sve zapišite i zapišite ime s papirića kraj toga. Prije toga datum kada ste to radili i pitanje ako ga je bilo.

Ponekad će vam savjet biti jasan odmah.. nakon što shvatite koji papirić ste držali u ruci odmah će vam biti jasna i poruka. Ponekad vam ništa neće biti jasno i zato je zapisivanje važno jer će vam se kockice slagati po putu. Možda ćete raditi meditaciju i tretman na određenu temu i tek nakon toga povezati.

Ako radite to kao pregled, recimo želite proći sve znakove ili sve kuće ili sve planete (nemojte pretjerati odjednom baš svo troje raditi jer će vam biti previše) onda se odlučite s kojom vrećicom radite.. i nakon što ste se umirili i nakon što ste pripremili vrećicu krenete na način: izvučete prvi papirić i držite ga u ruci, osjećate.. nakon što ste sve osjetili zapišete sve što ste osjetili i papirić odložite kraj sebe bez da ga rastvarate. Kada izvučete idući papirić ponovno sve zapišete i ponovno odložite kraj prvo, bez da ga rastvarate. Na taj način zapisat ćete sve vezano za papiriće iz te vrećice i njih ćete poredati jedan kraj drugog ili jedan ispod drugog, po redu kako ste ih izvlačili. Nakon što ste gotovi otvarajte po redu papiriće i zapišite kraj svakog teksta o kojem se papiriću radilo.
Cijela ova vježba ima jako veliku važnost, odvodi vas u polje intuicije, povezanosti s vlastitom višom svijesti i pomaže vam doći još dublje u polje nesvjesnog. Može vam pomoći razotkriti one dijelove sebe koje možda ne želite vidjeti. Može vam pokrenuti procese i pomoći da kroz tretmane lakše prepoznate i transformirate sve za što ste spremni u tom trenutku.
Nemojte se obeshrabriti ako će vam um raditi sto na sat, to nije važno.. vi zapišite ono što je vaš um pričao i budite sigurni da ćete u tome prepoznati ono što je poruka za vas u tom trenutku. Nakon što vam to postane opuštajuća igra i nakon što se prepustite… ponekad će biti dovoljno da samo na tren uzmete određeni papirić u ruke i osjetite strujanje odgovora.. koji može doći na razne načine.. nakon što ga možda vaš um ne prepozna neka situacija koja će stići u vaš život podići će prisjećanje koje ste osjetili. Naša svakodnevica je ponekad ispunjena gomilom putokaza, koji samo čekaju kada ćemo ih mi prepoznati.

sunce pitanja

Otkrivanje vlastitog Sunca – pogled unutra

Ovaj korak služi kako bi se vi spojili s vlastitim Suncem unutar sebe, s vašom životnom energijom, vašom iskrom života. Kako bi osjetili “u kojem je stanju”. Kako bi vidjeli na koji način ju doživljavate, što vam ona znači, volite li svoju energiju ili ne, prihvaćate li ju i prepoznajete ili ne.
Na ovom koraku ne radimo tretman, tek u idućem koraku i tretmanu moći ćete otići dublje u tu temu. Ovaj korak služi da bi vi bez tretmana osjetili kako vi doživljavate sebe kao iskru života.

Upute: umirite se, zagasite mobitel i potencijalne stvari koje vas mogu ometati i usmjerite pozornost na disanje. Osjetite kako sa svakim udahom i izdahom tonete sve dublje u sebe. Stavite namjeru da ste spremni osjetiti sebe kao energiju, kao iskru života. Nakon toga budite promatrač, ne analizirajte, samo promatrajte. Budite u tome koliko god dugo osjećate da nešto se dešava ili dok vam ne bude dosta. Nakon toga sve zapišite, kako ste se osjećali, što ste vidjeli i doživjeli, koje misli i emocije su se podizale. Budite što više detaljni.
To ponovite svaki dan (ne mora trajati dugo) i svaki put zapišite što se dešavalo. Moguće je da uslijed ponavljanja počnete dublje osjećati i dublje uvide imati. Ili ako je u pitanju blokada osjećat ćete sve veću frustraciju i odbojnost. Sve to zapišite. Ne sudite tome što se događa i kako se osjećate, sjetite se da je ovo putovanje na kojem upoznajete sve svoje dijelove, upravo duboko shvaćanje svih tih dijelova pomoći će vam u narednim koracima.
Stoga što god osjetili ili doživjeli, ugodno ili neugodno, prihvatite i zapišite.
Ponavljajte između 5-7 dana, a onda krenite na idući korak u kojem ćemo uroniti u tretman i meditaciju.

merkur pitanja

MERKUR
Razmišljanje, komunikacija i sve između toga

Pitanja

Krećemo na Merkur. Još uvijek ne gledamo detalje, krećemo se unutarnjim stazama i počinjemo upoznavati sebe na jedan novi način. Ovo su pitanja koja si postavite prije nego krenete dalje čitati i raditi. Probajte biti iskreni sa sobom i zapišite odgovore. Još jednom ćemo ponoviti važnost zapisivanja. Naime kako će ovo putovanje ići sve dalje i dalje i dublje i dublje bit će vam važno vraćati se na neke stvari i sagledati ih iz novog ugla. Tada se više nećete sjećati što ste u tom trenutku zapisali i bit ćete već drugačiji. Zapisivanje ovih odgovora pomoći će vam posložiti doživljaj sebe nakon što budete išli daljnjim koracima. I sjetite se kutije s kockicama. Smatrajte da ovo što ćete zapisati u ovom trenutku je još jedna kockica koju ubacujete u kutiju, nikada ne znate kada će vam poslužiti za neki budući “aha” moment.

Volim li razmišljati? Razmišljam li puno?
Smatram li da je moje razmišljanje konstruktivno, dobro posloženo ili se često uhvatim u lutajućim mislima zbog kojih onda gubim vrijeme, a da toga nisam niti svjesna/stan?

Pokušavam li kontrolirati misli ili smatram da je to ne moguće?Služe li mi moje misli kako bi se izgubila/o od ovog svijeta? Ako da, smatram li da ih svjesno potičem na to puneći se gomilom informacija, potrebnih i nepotrebnih?

Smatram li da je moj um važan? Da su moje misli važne? Da su one odraz moje vrijednosti?

Smatram li da je moja logika rasuđivanja dobra i da se mogu pouzdati u nju?

Stavljam li svoj um na prvo mjesto, prije intuicije i osjećaja?

Postanem li ponekad nervozna/an zbog prirode svojih misli ili njihove količine? Ako da, što radim kada to posvijestim, hranim li dalje svoje misli ili se trudim doći u balans i tišinu?

Koliko volim svoj način razmišljanja? Koliko volim sebe kroz svoje razmišljanje?

Što je to – komunikacija?

Koristim li svoju komunikaciju na način da osjećam pritom sebe ili samo dopuštam svom umu da se izražava?

Gdje je razlika između smirene i nemirne komunikacije, ima li to veze s načinom kako pričam ili s osjećajima koji me pritom obuzimaju?

Smatram li da je moja komunikacija dobra, da sam otvoren/a prema drugima, da me drugi razumiju?

Smatram li da ja razumijem druge? Osuđujem li druge za vrijeme komunikacije? Slušam li ih pažljivo?

Osjećam li se izloženo za vrijeme komunikacije? Imam li potrebu dominirati komunikacijom? Osjećam li se napadnut/om za vrijeme komunikacije? Optužuju li me drugi da napadam za vrijeme komunikacije?

Kada bi se moja komunikacija mogla opisati jednom riječju to bi bila riječ?

Prihvaćam li svoju komunikaciju zdravo za gotovo ili je nastojim mijenjati i poboljšavati? Smatram li da mogu poboljšati svoju komunikaciju?

Čemu služi komunikacija? Čemu meni služi komunikacija?

Kada bi provela/o mjesec dana na pustom otoku i kada bi mogla/o birati jednu osobu da bude sa mnom to bi bila vrsta osobe koja voli pričati ili voli šutjeti?

Smatram li da imam što svijetu reći ili je bolje da šutim?

Koliko volim svoju komunikaciju? Koliko volim sebe kroz svoju komunikaciju?

(Nakon što ste odgovorili na svoja pitanja i zapisali ih u narednim danima vraćajte se na zapisano i probajte osjećati.. što vam govore odgovori, kako se osjećate dok čitate te odgovore, koliko osjećate da ste bili iskreni, a koliko se skrivate sami od sebe.. dopustite neka vam i pitanja i odgovori podignu vibracije, podignu i emocije, pokažu što više toga, to je dobra priprema za meditaciju koja slijedi i tretman)

mjesec pitanja

Emocije.. kako plivati / roniti, a da se ne utopimo..

Emocije su ono osnovno što živimo svaki dan, naš um može biti pretrpan s raznim informacijama, koje uspješno ili manje uspješno uspijemo kroz dan kategorizirati i odraditi.. nekih od njih se sjećamo do idućeg dana, puno toga zaboravimo.. ali emocije.. o emocije su te koje pamtimo, koje nas trigeriraju i koje nas voze po svakodnevici..
Ako ste došli do ovdje onda znate kako radimo.. radimo na vibracijama iz kojih se trigeriraju naše emocije i iz kojih onda kreću naše misli. Stoga emocije su ono u sredini što nas najviše boli, najviše muči, zbog čega možemo biti najviše sretni ili potonuti u mračne dubine naše ljudske prirode..
Zašto ljudske prirode? Zato što naša svijest zna tko je i zašto je ovdje.. naša ljudska priroda ima izazov i problem s ovim svijetom, s onim što nam se ne sviđa, što nas nervira, s čime se ne slažemo i što bi mijenjali. Ta ista naša ljudska priroda ima dane kada je potpuno prelivena ushitom sreće i onda vrlo brzo trenutke kada bi se zavukla u krevet, prekrila poplunom i nestala..
Kada iz naše svijesti gledamo našu ljudsku prirodu ponekad (vrlo često) nam se može činiti kao da imamo posla s razmaženim i nenaspavanim djetetom koje mijenja emocije i stanja svakih pet minuta, a mi to moramo trpjeti 🙂
Zbog toga radimo na sebi, na svojim vibracijama.. na sebi kao posljedici.. kako bi iz tog razmaženog i nenaspavanog djeteta koje zatim ima napadaj sreće pa je ponovno tužno pa umorno.. kako bi iz tog stanja izrasli u svoju svijest.. koja zna kako biti tužna, a da se pritom ne utopi u oceanu svojih emocija ili kako biti sretna, a da pritom ne izgubi sve niti svog života..
Ako bi gledali putovanje na kojem jesmo kao brda i doline rekli bi da se naš život sastoji od putovanja gore, dolje, gore, dolje.. i to je potpuno normalno.. mi nismo strojevi pa da se svaki dan i svaki trenutak osjećamo jednako.. mi kroz svoje emocije i svoje reakcije učimo, doživljavamo ovaj svijet, sebe i druge.. one su tu da nam pokažu gdje smo i kako se snalazimo u nekoj situaciji..
Ali shvaćajući dublje sebe, transformirajući svoje vibracije te prisjećajući se svoje energije mi više ne živimo na divljim kolima koja nas voze preko kamenčića.. ponekad tužni, ponekad sretni, ponekad pogubljeni u svemu tome.. mi priznajući svoje emocije klizimo kroz njih.. mi se ne gubimo u njima, mi se ne utapamo.. mi plivamo, ronimo, skačemo.. mi ih posjedujemo.. više ne posjeduju one nas, mi posjedujemo njih.. mi ih priznamo, mi ih se prisjećamo.. mi kroz njih živimo.. I u tom suživotu rastemo, krećući se srednjom linijom koja nas ne zanosi previše niti na jednu stranu.. kroz koju znamo kako izgleda tuga, kako zvuči plač, a kako smijeh, radost.. dopuštajući svakim trenutkom svjestan prolaz kroz sva stanja.. plivajući i roneći bez utapanja, drame i patetike..
Jer upravo utapanje, drama ili patetika.. nevezano jel ide u stranu tuge ili sreće, ono je što nas potpuno izbacuje iz kolosijeka.. tada gubimo sebe, svoj centar, tada nam treba vremena da bi ponovno došli do onog stanja kada unutar sebe osjećamo mir. Vrlo često nakon toga nismo svjesni koja je zapravo prilika za rast i učenje došla jer smo previše bili obuzeti našim burnim (unutarnjim ili vanjskim) izražavanjem emocija..
Naš cilj je znati se izraziti i prema sebi i drugima.. otvoriti se prema emocijama, osjetiti ih, priznati ih i naučiti živjeti u miru s njima.. kako bi nam kroz svakodnevicu pokazivali smjerove i kako bi mi iz svog mira znali naučiti prepoznati te smjerove..U astrologiji naše emocije opisuju se Mjesecom, Iako morate znati da jednom kada znate čitati natalnu kartu (horoskop) svoje emocije naći ćete i na drugim mjestima. Ali ovdje se krećemo osnovama, bez puno komplikacija. Cilj nam je doći do vlastitih dubina i vibracija, otkrivajući ih i prepoznavajući, transformirajući i slaveći.

Za početak imat ćemo pitanja, nakon toga vođenu meditaciju, tretman i manifestaciju / afirmaciju.

Pitanja:
Što ja mislim o svojim emocijama?
Kako se ja osjećam kada osjećam.. izazivaju li moje emocije unutar mene osjećaj ugode ili nelagode (misli se na bilo koju vrstu emocija u smislu kako se osjećate kada vas preplavi bilo koja vrsta emocija)
Da li bi ste za sebe rekli da ste emotivna osoba?
Kad bi sebe trebali opisati emotivno kroz nekoliko riječi koje bi to bile?
Osjećate li se ugodno kada svoje emocije (bilo koje vrste) iznosite pred drugima?
Osjećate li se ugodno kada drugi ljudi pokazuju svoje emocije (bilo koje vrste)?
Kao mali da li ste odrastali među ljudima koji su pokazivali svoje emocije lagano i otvoreno ili su ih skrivali?
Kroz život, od malena pa do ovog trenutka, više ste bili okruženi ljudima koji su otvoreno pokazivali svoje emocije (bilo koje vrste) ili su bili emotivno zatvoreni?
Osjećate li svoje emocije kao posljedicu koja je negdje duboko zakopana unutar vas ili kao posljedicu koja je rezultat ovog života (oboje je ali što osjećate više)?

mars pitanja

Mars – Akcija!

Snaga vaše volje / potreba za pokretanjem / snaga / onaj unutarnji pokret koji može pomaknuti planinu ako smatra da je potrebno.
Dio vas koji će vas obraniti, koji će vas pomaknuti, zauzeti se za vas i pokazati svijetu životnu iskru u punom sjaju i pogonu. Dio koji smatra da je ovaj život vrijedan življenja i umiranja.. dio koji će stati pred bilo koju prepreku i podići srednji prst, ako treba i izginuti u tom trenutku za vlastitu istinu. Dio koji kada se probudi nema strah i dio koji nitko u mraku ne želi sresti jer će biti pregažen ako ga pokuša zaustaviti..
Eh.. ali taj dio može zbog raznih razloga biti ponekad jako uspavan i onda zaboraviti svoju funkciju, zaboraviti kako je to kretati se, kako je to biti snaga.. kako je to uopće osjećati strast životne iskre i potrebu da se iz toga nešto izmanisfestira..
Taj dio (aktivan ili uspavan, vidjet ćete po putu) sada ćemo pronaći.. kroz pitanja, vođenu meditaciju, tretman.. taj dio ćemo pronaći kako bi vidjeli koliko smo u balansu u tom dijelu.. znamo li se kontrolirati ili znamo li se uopće pokretati.. gdje je naša snaga, kako je koristimo, znamo li je koristiti.. ili je se uopće ne sjećamo..

Svatko od nas ima snagu.. bez nje ne bi mogli opstati u ovom svijetu, svatko od nas zna kako se koristi ta snaga.. samo ponekad se toga moramo prisjetiti.. ne samo kako bi znali kako ju koristiti nego kako ju balansirano koristiti i ostati u centru, uzemljeni, a povezani s vlastitom višom svijesti..

Dopustite si osjećati unutar sebe svoju “akciju”, svoju “snagu”, samo ju osjećajte par dana.. kakva je.. prepoznajete li je, možete li se spojiti s njom.. zatim odgovorite (ako želite) sami sebi na ova dolje pitanja, a nakon toga krenite na vođenu meditaciju i tretman.

(Ako znate astrologiju onda shvaćate da je Mars ovdje pojednostavljen. Razlog je što u ovom trenutku radimo na energijama i transformaciji, ne idemo u detalje već želimo da svatko na unutarnjem putovanju osjeti tu svoju vibraciju.. kao protočnu ili neprotočnu, kao priču koja iznutra opisuje neke vanjske životne situacije; kao bi ju transformirali, probudili i centrirali)

Pitanja:
– Što ja mislim o svojoj snazi? Osjećam li ju? Prepoznajem li je? Ako da u kojim situacijama je bolje i više osjećam, a u kojima je uspavana?
– Volim li ja svoju snagu? Mogu li osjetiti ljubav prema svojoj snazi? Bojim li se svoje snage?
– Kako bi drugi ljudi opisali moju snagu / djelovanje? (Što vi mislite kako bi oni to opisali)

venera pitanja

Ljubav, ljepota, kreacija, inspiracija, vrijednosti

Sve ovo i još puno toga krije se iza Venere u astrologiji. Do sada ste već vjerojatno shvatili da ovdje ne učimo astrologiju već ju koristimo kao simbol onoga što rastvaramo u vibraciji, kako bi lakše došli do tema i razdvojili poglavlja.
Ovo poglavlje je zapravo jako široko, pojam ljepote, vrednovanja, ljubavi je toliko širok da bi u njega stao cijeli život. Sve ono što živimo, što vidimo, što poštujemo, volimo unutar sebe i oko sebe.. svi načini našeg izražavanja kada volimo, kada nam se nešto sviđa.. sve to kompleksno je i čini veliki dio našeg postojanje u ovim tijelima.
Stoga nećemo previše pisati o tome, u nekoj budućnosti, ako ćemo zajedno učiti astrologiju tada ćemo i više pričati o tim temama. Ovdje na Kutku radimo i dalje na vibracijama pa ćemo sve ovo otkrivati zasebno, svatko sa sobom kroz vođenu meditaciju, a zatim tretman.

Kako volite i što vam se sviđa, što vrednujete je nešto što mislite da znate o sebi. Međutim što je ono što se nalazi duboko u vašoj vibraciji, što oblikuje vaš stav o tome zašto vam se nešto/netko sviđa, što tražite kroz ljubav, što vam podiže osjećaj unutarnje ljepote, što je ono što vam se čini vrijedno…
Dubljim uronom u sebe susrest ćete sve prepreke i sve neotkrivene potencijale, sve navike i sve ono što oblikuje vaš život iznutra. Oslobodit ćete neke stare boli, probuditi neka zaboravljena sjećanja. Otpustiti vezanosti i krenuti u susret prema svojoj snazi. Sve kako bi se bolje spoznali.

Preporuka je da imate kraj sebe papir i olovku i da si nakon svakog putovanja kroz vođenu meditaciju i tretman zapišete opširno ili u natuknicama što ste sve osjetili ili doživjeli. Nakon nekog vremena svi ti zapisi možda vam otkriju neke nove poglede i usmjere vas na novi način razmišljanja.
To je unutarnje putovanje koje vas kroz svoj proces ponavljanja vodi sve dublje i dublje, otkrivajući skrivena polja koja su vas čekala. Kao što znate, icsjeljenje i oslobađanje je proces koji traži unutarnji fokus i vrijeme. Vrijeme za vas, vrijeme koje možda vaš um misli da nemate samo zato jer živi u iluziji i samo zato jer ne shvaća da oslobađanjem unutarnjih blokada vrijeme za vas postat će poput zraka, nešto bez čega se ne može i nešto što daje život.

Prije vođene meditacije i tretmana odgovorite sami sebi na ova pitanja (u sebi ili zapisano), nemojte si davati odgovore već pustite da odgovori teku kroz vas, kao nešto što vas priprema za uron pokazujući vam što je to što vaš um misli. Bit će vam kasnije zanimljivo usporediti te odgovore s onima koji će se pokazivati kroz proces, kada prvo uskovitlate sebe iznutra, a onda oslobodite svoj potencijal i iscjelite neke možda nove i stare rane..– Kada volim volim na način.. (nabrojite, opišite)

– Očekujem od ljubavi..
– Ljubav i osjećaj ljubavi u meni bude..
– Kada bi ljubav imala izgled, miris, boju, okus to bi bilo..
– Kada se razočaram u ljubavi to izgleda..
– Ono što me inspirira i podiže energiju je..
– Ono što smatram u životu lijepim je..
– Ako bi trebala/o provesti vikend na nekom mjestu koje će za mene biti inspirativno to bi bilo.. (može i više mjesta kao odgovor, više opisno kakva su to mjesta nego imena)
– Smatram da je ljepota u životu bitna ili nije zbog.. (misli se na ljepotu bilo čega, šalice za čaj, prostora, ljudi, garderobe)
– Vrednujem u životu..
– Smatram se ili ne kreativnom osobom.. (da ili ne i opišite zašto)
– Smatram se ili ne osobom koja zna voljeti.. (da ili ne i opišite zašto)
– Smatram se ili ne osobom koja prepoznaje ljepotu oko sebe kroz život.. (da ili ne i opišite zašto)
– Razno.. (tu nabrojite ako imate inspiraciju dalje pisati o bilo čemu što vam u tom trenutku dolazi)

uran pitanja

Uran – sloboda, buntovništvo, oslobađanje

Ovo je uvod vezan za meditaciju i tretman (“Sloboda, buntovništvo, oslobađanje”), ukoliko ne idete koracima Avira onda vam je dovoljno pročitati ovaj uvod i napraviti dolje vježbu s pitanjima te krenuti na meditaciju i tretman. Ukoliko radite Avir svakako pročitajte u priručniku dio o Uranu.

Uran – Sloboda, buntovništvo, oslobađanje

Potreba za oslobođenjem od prošlosti za koju osjećamo da nas više ne definira, osjećamo da smo spremni za dalje.

Uran nema ništa sa „vremenom, prostorom, formom, uvjetima“. Kada počnemo gledati u područje Urana, to neće biti nešto što se može mjeriti i određivati (to je područje Saturna), već nešto što nas oslobađa od svih samonametnutih i nametnutih normi, s kojima smo se nastojali prilagoditi društvu i možda na neki način preživjeti svoju svakodnevicu. Uran nam donosi novi pogled, novu perspektivu koja kaže – možeš preživjeti jedino ako spoznaš sebe, ako si dozvoliš slobodu, ako kreneš dalje onim putem za koji osjećaš da je za tebe najbolji.. rušeći sve dotrajale obrasce po tom putu spoznaješ da jedino što te istinski može definirati je tvoja vlastita viša svijest, tvoja istina i iskustvo koje po putu transformacije dobiješ. To iskustvo pokazuje te poput nekog novog ogledala, koje ti pokazuje gdje si sam sebe stavljao u okvire, gdje si dozvoljavao da te se stavi u okvire i kako izgledaš kada odlučiš nadići te okvire. Kako izgleda tvoje vlastito buntovništvo. Ako ono ne ide iz ega nego iz iskrene unutarnje potreba za rastom i promjenom tada tvoja promjena korisno utječe i na tvoju okolinu.. pa čak i oni koji u tom trenutku to ne vide, vremenom budu povućeni u oblak istine koji oko sebe širite. Ali ako promjena ide iz potrebe za oslobođenjem i prilikom toga bez intuitivnog osjećaja za druge tada je moguća da ta promjena ostavi leševe iza sebe koji se nikada neće oporaviti i lekcije koje ćete kad-tad morati ponavljati.

Osjetiti potrebu za promjenom i manifestirati ju, pritom shvaćajući da svojim postupkom dajemo lekcije onima oko nas koji upravo u tom trenutku, niti ne znajući to, trebaju te lekcije. Osjećajući pritom svoju istinu, svoju višu svijest i vjerovanje da ako svatko slijedi svoju istinu svi putevi plešu savršen ples.. s tom spoznajom uvijek ćemo osjećati da je život kroz Uranovske naočale jedna velika pozornica na kojoj putujemo i putujemo, vječno bivajući u trenutku, koji reflektira naše trenutno stanje. Znajući da će već idući trenutak možda donijeti novo stanje. To isto poštujući kod svakoga, bez potrebe da od sebe ili drugih radimo i tražimo da budu ili budemo žrtve okolnosti, da spremno pognu ili pognemo glavu pred zakonom, nametnutim voljama, prepuštajući to područje Saturnu. Znajući da bez Urana, gdje god nam se on nalazi u karti, ne bi osjetili onaj istinski životni poziv za slobodom i plesom života, u kojem se očituje sva naša kreacija i sva naša potreba da živimo svoja iskustva.. upravo takva kakva ona jesu, dopuštajući im da nas oblikuju i da sebe iz toga oblikujemo.. kako bi se prepoznali kao slobodno biće koje već samim svojim postojanjem utire put za nove spoznaje.

Kroz meditaciju „Sloboda, buntovništvo, oslobađanje“ radit ćemo uron prema svim oni vibracijama iz prošlih života ili ovog života kada smo zbog svoje istine ginuli, kada nismo mogli živjeti svoju slobodu ili kada smo bili pokoreni na bilo koji način. Zatim ćemo susresti one vibracije koje su ostale iz prošlih života ili ovog koje su ostale nakon što smo svojim postupcima i potrebom za vlastitim oslobođenjem prešli preko drugih. Kako bi nakon svega toga došli do balansa unutar sebe, kako bi osjetili koja je razlika živjeti svoju slobodu koja dolazi iz našeg mira, iz naše svijesti da su naši postupci upravo onakva lekcija kakva treba i nama i drugima. Bez potrebe da budemo u stisnutosti, sa shvaćanjem koji su to postupci koji nas vode koracima slobode, a drugima predaju njihove lekcije.

Biti žrtva, poslušnik, prilagođen društvu norma je koja je nametnuta i još danas se pokušava nametnuti kroz razne institucije. Još u školi se uči što je to lijepo ponašanje i djecu pretvara u robote koji istraumatizirani od školskog sustava ulaze u sustav preživljavanja odraslih ljudi.. vremenom zaboravljajući tko su uopće oni.
S ovom meditacijom i tretmanom namjera je otpustiti sve lance zarobljenosti i doći u trenutak kada djelovanjem kroz slobodu donosimo širenje svijesti i utiremo korake za neke buduće generacije.

URAN: pitanja / meditacija / tretman – Vježba pitanja

Probajte biti iskreni sa sobom i zapišite odgovore. Još jednom ćemo ponoviti važnost zapisivanja. Naime kako će vaše putovanje ići sve dalje i dalje i dublje i dublje bit će vam važno vraćati se na neke stvari i sagledati ih iz novog ugla. Tada se više nećete sjećati što ste u tom trenutku zapisali i bit ćete već drugačiji. Zapisivanje ovih odgovora pomoći će vam posložiti doživljaj sebe nakon što neko vrijeme prođe. Smatrajte da ovo što ćete zapisati u ovom trenutku je još jedna kockica koju ubacujete u kutiju, nikada ne znate kada će vam poslužiti za neki budući “aha” moment.Osjećam li ja u sebi želju za promjenom? Ako da, osjećam li na kojem području je ta promjena potrebna? I kako se osjećam s tom željom za promjenom?

Sjećam li se trenutaka u životu kada nisam poslušala/o želju za promjenom i ako da što se desilo nakon toga?

Smatram li da je promjena nešto dobro ili nešto što opterećuje?

Smatram li da je potreba za promjenom kazna i da me može uvaliti u nevolje ili čak prekinuti život?

Smatram li da ja imam pravo na vlastitu promjenu?

Smatram li da promjenom ozljeđujem druge ljude?

Mogu li osjetiti život kao stalnu promjenu?

NATALNa KARTa

gdje ju možete napraviti

GDJE NAPRAVITI NATALNU KARTU

Ono što je jako bitno je da budete sigurni u točan sat rođenja, sat i minute. Čitanjem priručnika Avir vidjet ćete i zašto. Svaki od ovih programa vodi vas po uputama. Ukoliko niste sigurni javite mi se na mail ili WhatsApp.
Postoji jako puno programa za izradu natalnih karti. Neki se kupuju, neki su besplatni. Ovdje ću vam navesti one za koje znam da su dobri.

Astro.com – besplatno preko weba. Foto upute za astro.com >>>
astro-seek.com – besplatno preko weba. Foto upute za astro-seek.com >>>
timenomad.app – besplatni program koji možete instalirati na iPhone ili iPad:
Astro Gold – on postoji kao program i za Android i za iPhone i iPad. To je jeftin program ali profesionalan.
Solar Fire – profesionalni program koji ima i svoju cijenu.

Sustav kuća s kojima se možete igrati:
Placidus, Koch, Equal, Porphyry. Ja osobno koristim Porphyry jer je on najzastupljeniji i EA (Evolutionary Astrology), ali ako su neke Planete blizu rubova kuća onda pregledam i ove ostale nabrojane.

Foto upute za astro.com

Foto upute za astro-seek.com

priručnik

Elementi, karte, arhetipovi, kuće

Ovaj priručnik dio je Avira na Online Kutku Jednostavnost.

Vježbe, meditacije i tretmane vezane za Avir možete pronaći na stranici kao pretplatnik Kutka.

Ovo nije astrološka knjiga niti astrološka škola. Ovaj pisani oblik AVIRA sastavljen je od:
mojih vlastitih tekstova, osobnih zabilješki tijekom astroloških škola i seminara, te prijevoda
dijelova raznih knjiga i tekstova.
Napravljen je kao sastavni dio AVIRA i nije predviđen za dijeljenje s drugima. Ukoliko
smatrate da bi nekome materijal koristio preporučite mu pretplatu na Kutku.
Napomena: svako malo dodajem nove stvari u ovaj priručnik, neku rečenicu, napomenu, nove
dijelove.. ovisno kako naiđem na nešto novo i zanimljivo.. Na Kutku pod Avir možete vidjeti
popis što je novo te preuzeti najnoviju verziju.