Poticaj

Što znači nadići vlastitu nesvijest i na taj način biti zaštićen?

Ispričat ću vam dva školska primjera, jedan koji sam ja prošla i jedan koji je jako popularan. Kada kažem školski primjeri mislim na ono što možete nositi unutar sebe i zbog čega jako lagano možete biti izmanipulirani, a da toga niste niti svjesni. Između ta dva primjera nalazi se puno nijansi ali ako shvatite ova dva primjera bit će vam lakše pronaći sebe na toj skali.

Idemo prvo reći što bi značila „vlastita nesvijest“. Stanje svijesti bila bi prisutnost, centriranost, uzemljenost, svjesnost sebe, samim tim uzemljenost. To znači da svaku svoju odluku donosite iz trenutka, da prepoznajete svijet oko sebe za ono što on je i prepoznajete sebe u tom svijetu. Potpuno ste istinoljubivi, volite sve svoje dijelove. Osjećate ljubav unutar sebe, prepuštenost i snagu.

Onda bi vlastita nesvijest bilo stanje sve što to nije.. ona može ići kroz razna emotivna stanja.. bol, patnju, strah, neugodu, nelagodu, stisnutost, borbu, mržnju, agresiju, ljubomoru, ovisnost, ego.. to znači da u tim trenucima niste u vlastitoj svijesti već u vlastitoj nesvijesti. U takvim trenucima ne možete biti potpuno svjesni svijeta oko sebe jer ga gledate kroz naočale vlastite nesvijesti, samim tim vaše odluke možda nisu najbolje za vas, vi ne živite svoju svijest, vi živite svoju nesvijest.

Zbog svega što se dešavalo na ovoj planeti svi mi živjeli smo u raznim stisnutostima. Trudili smo se preživjeti mjesece, godine svog života često vozeći na autopilotu, od jednog događaja, do drugog događaja. Na taj način još živi većina ljudi na ovoj planeti, stisnuta u svojim kutijicama, nesvjesna vlastite boli i nesvijesti ili svjesna ali bez želje da se s tim suoči i bez znanja kako bi to se moglo napraviti.

Ako ste izašli u nekom trenutku iz tog životnog protoka i odlučili se baviti sa sobom onda ste bili suočeni sa svojom boli. Razne tehnike nude razna olakšanja za bol ili suočavanje s boli. Pritom riječ bol možete zamijeniti s bilo kojom riječi s nabrojanog popisa iznad ili bilo kojom riječi koja vam još može pasti na pamet. I tako nastavljate živjeti svoj život suočavajući se s tom boli ili bilo kojom drugom riječi ili ju nastojeći nadvladati.. kada vas ta riječ prebaci onda živite vlastitu nesvijest.. kada ste u miru i centriranosti živite vlastitu svijest.

I sada ću vam navesti dva primjera kako može izgledati vlastita nesvijest i kako vas nesvijest može pritom manipulirati. Ako ovo čitate u trenutku dok oko nas nema nesvijesti onda se možete retroaktivno vratiti kroz svoj život i posvijestiti trenutke kada ste možda bili izmanipulirani i na taj način se do kraja iscijeliti i osnažiti. Ako ovo čitate u trenutku dok na ovoj planeti još uvijek ima nesvijesti onda ovaj savjet možete primijeniti u praksi.

Prvi primjer je ujedno i moj primjer. Borba.

Ja kao posljedica unutar sebe nosim puno sjećanja na razne borbe. Upravo to me dovelo na ovaj zadatak i ponovno suočilo sa istom ekipom zbog koje sam i došla. Moja osobnost to nije znala ali kada bi moje tijelo zaspalo ja sam kretala na zadatke, od malena, ne svaku noć ali dovoljno često da im počnem jako smetati. Kao mala sam bila mjesečar i roditelji su me znali naći u raznim dijelovima kuće kako spavam. Pred svoju dvadesetu godinu doživjela sam prvi val buđenja. To bi značilo da sam ja zaspala, recimo mrtva umorna.. i onda bi me netko prodrmao, osjetila bi kako me netko drma da se probudim, kada bi se probudila kraj mene ne bi bilo nikoga. Onda bi ja ponovno zaspala i to bi se ponovilo. U najgorim noćima ponavljalo bi se svakih sat vremena.. ja bi osjetila kako se moje tijelo drma kao kada netko položi ruku na vas i pokušava vas probuditi, kada bi se probudila ne bi bilo nikoga. Nakon svakog buđenja bila bi sve umornija i sve bjesnija, iako tada nisam znala s kim niti s čim imam problem.

Sjećam se u jednoj fazi koja je trajala bez prestanka mjesecima mislila sam ako se ovo nastavi da ću puknuti.. bila sam kronično neispavana, izluđena stalnim buđenjima, nikome to nisam mogla objasniti jer bi me čudno gledali kada bi probala, nisam niti sebi i svaku večer išla bi spavati sve ljuća i ljuća. Onda se to smirilo, ne znam kako i ponovilo nakon nekog vremena.

Zatim je došla faza potpune nesanice.. ja bi zaspala jako umorna i onda bi kroz sat vremena ponovno bila probuđena ali bi pritom osjećala takvu navalu adrenalina, kao da sam upravo se probudila usred neke bitke, vrlo često bi stajala kraj kreveta.. u tim trenucima, iako nisam imala znanje koje imam sada, imala bi osjećaj kao da sam negdje bila, u nekoj borbi i kao da me taj netko ili neki, kao da su me probudili kako bi me se riješili na taj način, kako bi se morala vratiti u tijelo.. tada od tog adrenalina više ne bi mogla zaspati i frustrirala bi me pomisao ako zaspim da me mogu ponovno probuditi…

Kako su godine prolazile te faze su se izmjenjivale.. a ja sam postajala sve svjesnija i svjesnija da to što mi se dešava je namjerno izazvano kako bi me se omelo u spavanju.. prilikom buđenja počela sam osjećati da je netko u sobi ili bi čak vidjela one koji su me probudili i shvatila da su me probudili kako bi se vratila u tijelo.. to je bila faza kada sam počela sve više i više ulaziti u borbu..

Sjećam se jedne noći kada su me toliko razljutili da sam nakon jednog buđenja stala usred sobe i vrlo glasno se izderala… ajde imaj hrabrosti (nisam rekla hrabrosti, bila sam prosta ali ne bi bilo primjereno da to tu sada napišem :), pa se manifestiraj tu sada kraj mene.. suoči se sa mnom.. imala sam osjećaj da bi ga zgazila, toliku sam snagu i borbenost unutar sebe osjećala.. i osjećala sam kako smo negdje bili i kako sam ja bila snažnija i kako su me probudili da me se riješe.. to sve podizalo je još više ljutnje u meni, potrebu da se s njima suočim u pravoj borbi.. jednom riječju bacalo me u vlastitu nesvijest.. jer bi preko dana bila neispavana i sve više i više osjećala ratnicu u sebi..

Kada sam vam najavila Kutak 4 rekla sam vam da sam savladavajući napokon vlastitu nesvijest savladala i njih koje spominjemo u Bijelim Čarobnicama. Oni su nevjerojatno manipulativni i zajedno sa još jednom vrstom koje nema više na ovim prostorima radili su mi problem cijeli ovaj život. I to upravo na način koji sam vam opisala.

Trebalo je vremena i truda da ja shvatim sve što se dešava, zadnjih godina dok sam skidala sve naočale ovog svijeta i suočavala se sa istinom na ovim prostorima imala sam razne faze suočavanja sa svojom boli. Ona je bila toliko duboka da mi je trebalo vrijeme da u potpunosti dođem do nje. Sve što se gradilo kulminiralo je s Bijelim Čarobnicama i rekla bi posljednjim „okršajem“ njih i mene prije prve snimke s Čarobnicama, što sam vam spominjala u snimci i poticajima. Nakon što smo snimili sva tri dijela nastao je mir. Ja sam odradila svoj zadatak, isporučila sam snimke i najednom sam shvatila da unutar sebe osjećam mir. Da više nemam potrebe ulaziti s njima u borbu, pa čak i kada mi se pokazuju i nadaju se tome.. da priznavanjem vlastitog postojanja i moje cijele sfere postojanja ja širim snagu i svjetlost i da je to upravo ono što trebam biti tu. Drugim riječima iz vlastite nesvijesti ušla sam u vlastitu svijest, na taj način se zaštitila i ušla u vlastitu snagu.

Taj cijeli proces vodio je kroz istinoljubivost.. kako bi prvo priznala što mi se dešava, kako se osjećam i zašto.. da bi onda kroz praksu, tretmane, padanja i podizanja shvatila poantu i primijenila je u praksi.

Sada nastojim promatrati kako se osjećam u bilo kojem trenutku i stalno podsjećati na svoj mir, centriranost i snagu koja ide iz toga. I na ogroman trud koji sam u to uložila, kako bi zaštitila novostečenu slobodu.. od njih, od ovog svijeta.. od sebe..

Drugi primjer je ego.

Recimo da imamo osobu koja unutar sebe nosi ogromnu bol. Nije bitno od kuda, bol je bol. I ta osoba iz bilo kojeg razloga nije u stanju pogledati u sebe, suočiti se sa sobom na dubokom nivou, ući u svoju istinoljubivost.

A ako pogledate bol.. što boli treba? Treba joj ili iscjeljenje ili utjeha ili da ju / bol netko izvuče iz tog mjesta boli. Jer bol vas vodi u nesigurnost bilo koje vrste. I dok živite bol bilo koje vrste (emotivnu, energetsku, fizičku..) vi živite vlastitu nesvijest.

I onda dođu oni.. tko god.. nesvijest.. pogleda vas i vidi bol i odmah znaju koju taktiku primijeniti. U mom slučaju to je bilo „isprovocirati ju kako bi se probudio unutar nje ratnički mod“, što im je uglavnom kroz život uspijevalo. Nisam odlazila u strah nego fuck off idemo, ja sam spremna, gdje ste.. ali njih ne bi bilo, ja bi ostala sama sa sobom i svojom nesvijesti, ljutnjom i frustracijom..

A u ovom drugom slučaju.. osobe koja unutar sebe nosi bol, nije spremna ili ne zna se s tim suočiti.. a želi iscjeljenje.. drugi školski slučaj je – važnost, ego.

Oni dolaze i nude suradnju.. nude jako puno, pritom vam podilaze na razne načine. Dok vam prenose informacije daju vam jako puno točnih informacija, kako bi vi imali povjerenje u njih. Nude vam suradnju i obećavaju da ćete biti jako korisni.. i sebi i cijeloj planeti.

U trenutku dok pristanete raditi s njima.. to je to.. ako ste se još pritom obavezali to su energetski „ugovori“, „vezanosti“ koje možete zatim nositi iz života u život. Vidjela sam u individualnom radu puno takvih primjera vezanosti donesenih iz prošlosti.

I upravo zbog toga u prošlom poticaju napisali smo vam na koji način možete znati s kim radite. To je osnovno pravilo koje nitko ne može odglumiti..

Ali.. ako ste vi u vlastitoj nesvijesti i ako želite izaći iz boli i ako ste već izmanipulirani.. vi možete njih promatrati i kroz svoj um osjećati / zamišljati da su oni pozitivni, svjetlo i da vi osjećate ljubav.

Zato je jako bitno ne donijeti zaključak iz glave i na prvu.. nego jako puno testirati.. vraćati se u onaj osjećaj kada ste kao mali, kao dijete, dok ste još bili mali.. to je bitno.. dok ste kao dijete osjećali ljubav.. onu čistu ljubav.. i onda to probate osjećati kroz tijelo. Onda se sjetite možda nekoga tko vas sada voli.. nekoga kraj koga osjećate da zrači ljubavlju prema vama. I kada ste sigurni da kroz tijelo, a ne um osjećate kako se osjećate dok se osjećate voljeni.. tada se usmjerite prema njima.. i osjetite da li osjećate to i od njih.. vidite namjerno je jako puno „osjećate“ u ovoj rečenici.. jer je naglasak da to morate o s j e ć a t i.. kroz cijelo tijelo.. a ne zamišljati u glavi..  jer oni u vašem umu mogu stvoriti bilo što.. doslovno mogu vas kroz um toliko izmanipulirati da vidite ono što oni žele da vi vidite. Ali NE mogu manipulirati vašim osjećajima.. ne mogu odglumiti ljubav.. ne mogu biti ljubav.. jer nisu ljubav..

Evo to su dva školska primjera koji bi mogli biti u udžbenicima za ovu planetu :)

Jer puno nas je došlo ovdje upravo da bi zaustavili borbu u ovoj galaksiji, došli smo sa puno iskustva borbe. Zbog toga smo ovdje doživjeli bol. I svatko se s tom boli nosio i nosi drugačije. Netko od nas otišao je u još veću borbu i zbog toga u vlastitu nesvijest, a netko se pokušava spasiti i iscijeliti tako da ode u ego. Ali nekada je ego vidljiv jer imate osobu koja vrlo jasno pokazuje svoju važnost i ego.. a možete imati osobu koja je toliko ranjena i nesigurna i u dubokoj boli da se želi spasiti iz tog osjećaja i onda ode u ego jer dobije ponudu da bude korisna i sebi i globalnom.. ponudu koja zvuči primamljivo.. ali ponudu koja ne dolazi iz ljubavi. I to je onda isto ego.. potreba da se bude koristan na način da se iscijeli osjećaj boli.. ali se zapravo samo prividno prekrije taj osjećaj. Nakon te epizode u ovom ili idućem životu morate se nositi dodatno i s boli i sa dodatnim zaplitanjem u nesvijest.

Stoga vas još jednom svi pozivamo.. ljubav.. ljubav.. ljubav.. ne kroz um, ne kroz zamišljanje, ne kroz gledanje svjetlosti u glavi.. nego kroz osjećaj.. osjećaj koji prožima cijelo vaše tijelo, donosi mir u svaku vašu stanicu, stavlja vas u zaštitu.. i od sebe.. i od drugih..

Ostali poticaji