Poticaj

Dualnost

Slušala sam jutros jednu jako dragu astrologicu kako govori o globalnoj promjeni u kojoj se nalazimo, prelasku u „doba vodenjaka“, podizanju svijesti, izlaženju iz mraka itd, itd, itd.. svi to sada znamo..
I s obzirom na dosta različitih i ne-ugodnih događaja koji su mi se desili u zadnjih dva tjedna došao mi je osjećaj da vas sve podsjetim na neke bitne stvari.
Postoje kako oni to često zovu „donji svjetovi“, to su svjetovi od 3-5 razine. Na tim svjetovima postoji „dualnost“. Ona se može manifestirati na razne načine, od onih „lakših“ kada se suočavate unutar sebe sa svojom vlastitom dualnošću, strahovima, željama.. do „težih“ načina kada se nalazite u ratom zahvaćenim područjima, kada ste izloženi napadima, kada ste suočeni s onima koji u tom trenutku utjelovljuju „nesvijest“ u bilo kojem obliku. A na ovakvom svijetu na kakvom smo mi trenutno, svijet treće razine koji sada polako prelazi u četvrtu, suočeni ste s oboje. I to dvoje u ovakvim situacijama je nerazdvojivo i zbog toga je bitno na to se vraćati.
Kako uvijek govorim svoj primjer i kako je zapravo lakše tako i pisati nego izmišljati primjere tako ću nastaviti u prvom licu, a na vama je da osjećate intuitivno koliko se u tome možete prepoznati i može li vam ovaj tekst asistirati da imate nove unutarnje aha momente.

Ja sam se dobrovoljno prijavila za ovo. Točka. Nema nakon toga ali.. d o b r o v o l j n o!
I..! Svi ostali su se također prijavili dobrovoljno. Na ovakav zadatak nije moguće doći po kazni ili nagradi. 
To je nešto na što se svako toliko treba podsjetiti.. jer je važno za shvaćanje i buđenje.

Zatim..

Da bi dobila „odobrenje“ morala sam moći nešto ponuditi.. u mom slučaju (a vjerujem u slučaju većine koji su privučeni onim što prenosim) ponudila sam – visoku razinu postojanja, iskustvo, snagu, hrabrost, snalaženje.. zatim.. zbog specifičnosti zadatka koji sam preuzela – dobru mogućnost komunikacije na razne načine, ponovno iskustvo u tome i dobre rekli bi mi ovdje „veze i konekcije“.. ponovno iskustvo..

Nakon preuzimanja zadatka rečeno mi je nešto tipa ovoga – bit će ti jako teško, sudjelovat ćeš u raznim zadacima kojih se ti kao osobnost nećeš sjećati, zamjerit ćeš se mnogima, proći ćeš kroz jako teška iskustva, ali tvoj jedini zadatak na kraju nije da se toga svega sjetiš, tvoj jedini zadatak na kraju je da to sve nadvladaš kao vibracijsku posljedicu koja će ostati unutar tebe, da nadvladaš svoju osobnost koju ćeš stvoriti živeći u tom tijelu i zaboravu i probudiš svoju najvišu moguću razinu u tijelo koje ćeš preuzeti.

Ja sam rekla vjerojatno nešto tipa „dobro“ i otputila se na ovaj zadatak..

Eh.. 49 zemaljskih godina kasnije sjedim i tipkam ovaj tekst kako bi podsjetila sve vas na razne stvari..

Sjećam se u dvadesetima bio je jedan period kada ništa nisam znala o stvarima koje znam danas, imala sam jako velika i nekontrolirana otvaranja, razne ugodne i neugodne susrete, nisam imala nikoga da me u tome vodi i snalazila sam se kako god sam znala. Tada sam imala jedan period gdje bi mojima stalno objašnjavala kako oni ne razumiju da bi bilo najbolje da se svega sjetim.. jer će mi biti lakše „hendlati“ sve što se dešavalo. Znala sam tada za postojanje „nesvijesti“ kako smo simbolično već tada zvali sve one koji nisu ljubav i svjetlo i ne žele drugima dobro, mislila sam da moji misle da je bolje da ih ne vidim. Ja sam tada vidjela (djelomično) nesvijest treće razine, imala s njima problem i nikako mi nije bilo jasno pa dobro, bolje onda da sve vidim i da ih mogu nadići.. i tako sam „samo duša na putovanju, pa to mi je iskustvo“, zar ne?!

Kako moji na to pitanje nisu tada smjeli odgovoriti s „ne“ i potpunom istinom i kako u tom periodu na planeti je bio totalni kaos tako su oni jadni kao papige stalno ponavljali „bolje ti je da sve ne vidiš“..  ja sam rekla „ok“ ali se duboko negdje nisam s njima slagala..

Ispričala sam vam neka svoja iskustva kroz predavanja.. rekla sam vam kako sam se zadnjih godina prisjetila da po noći djelujem većinu svog života. To djelovanje nije povezano s tijelom koje ovdje koristim, samim tim nije važno koliko to tijelo ima godina, nije važno niti koliko dugo spava po noći, vi izađete, djelujete i koliko god prošlo vremena u vašem djelovanju oni vas mogu vratiti praktički u isti trenutak kada su vas i izvadili.

Pričala sam vam kako sam imala sjećanje oko one curice u čijem sam spašavanju sudjelovala i kako mi se prošlih godina vratilo sjećanje da sam cijeli život bila u spašavanju djece. Vratilo mi se sjećanje na to i potvrda od njih, sva sreća ne toliko sjećanja na te događaje.
Tada sam već polako shvaćala da nije moguće biti izložen toliko stresnim događajima, a da to ne ostavi traga na tebi, sjećao se ti toga ili ne, pa sam polako shvaćala od kuda je išla ta moja „depresija“ koju sam ja tako prozvala i koja me u pozadini pratila od tinejđerskih dana..

Zadnje vrijeme kako znate bilo je izazovno kod mene, ali isporučila sam sve što sam trebala za sada. Nakon što sam stavila besplatni pdf van uznemirila sam „duhove nesvijesti“ (malo ćemo pjesnički da umanjimo njihov značaj 😊), a tiskani oblik „evo samo što nije“, od tuda ono shvaćanje da „pravi bal tek počinje“. Ovdje je bitno napomenuti, da nisu protjerani oni koji su držali planetu pod okupacijom ovakav rad ne bi bio moguć, ali kako njih nema onda je bilo moguće pokrenuti i globalnu promjenu, a o nižoj razini četvrte pričali smo na Zoomovima. 
Ali nakon Čarobnica i svega nekako sam cool sa svim, rekli bi mi rječnikom koji nam je poznat.. a i kako sam vam rekla, radim jaaaako dobre osvježavajuće limunade 😊.

Nakon Čarobnica ja sam nadvladala onaj borbeni dio sebe, uspjela sam probiti unutar sebe više svjesno na svoju višu razinu, općenito nekako sam sam se „više probudila“, samim tim ojačala iznutra pa napadi kakvi su bili prije više nisu bili prisutni.. život je krenuo dalje 😊.

Međutim kompleksnost svega u čemu se mi nalazimo je upravo i razlog zašto nam nije prezentirano sve.. ako je vaš jedini zadatak da unutar sebe probudite svoju najvišu moguću razinu onda vam informacije o negativnosti uokolo vas mogu ometati vaš put.

I tu dolazimo do razloga zašto vam pišem ovaj poticaj (uz njihovo odobrenje, svaki poticaj i sve što dobijete od mene ide uz njihovo odobrenje).

Ako sam ja svijest na putovanju.. što jesam.. i svako moje iskustvo me oblikuje.. znači vlastita sam posljedica.. moja pretpostavka je da sam prilikom prijavljivanja za dolazak ovdje bila „poprilično posložena“. Vjerujem da se inače ne bi niti prijavljivala, niti bi mi prijava bila odobrena 😊.
(Sjetite se da što pišem za sebe odnosi se vjerojatno na većinu vas koji intuitivno ste privučeni onim što prezentiram općenito).

I ja znači kao takva recimo „posložena“ svijest / osoba prijavim se za ovaj zadatak. Dođem na te „donje svjetove“ i zatim se spustim na „najdonji“ (nisam osobno upoznata da postoji nešto niže pa zato kažem najdonji“, pritom mislim na najdonji na koji se možeš spustiti iz visokih razina, vjerojatno postoje niži ali na koje se ne spuštaš). Naravno ova planeta nije jedini takav svijet, mislim na najdonju razinu.

I ovdje krenem u zadatak. I tu doživim svašta i nagledam se svega i svačega. I živim zaborav. Zapravo, ispravnije bi bilo reći živim zaborav po danu kada živim svakodnevicu ne znajući za ništa.
Već taj sam koncept je jako šizofren mogli bi reći, jer svako vaše iskustvo koje je teško jer ste na takvom području ostavlja u vama trag, vi se toga ne sjećate i onda se pitate u svojoj svakodnevici „zašto se danas osjećam tako kako se osjećam?“.
Nastavit ću primjerom..
Jučer ujutro probudila sam se sa „polu-sjećanjem“, nisam sigurna da li je vezano za tu noć ili neki trenutak tokom ovog života, sigurno znam da je povezan s napadom koji sam imala i njihovim nastojanjem da me destabiliziraju. Sjećanje vam neću opisati jer je teško, vezano je ponovno za djecu.
I tako se ja probudim, krenem u dan i osjećam da sam potonula.. da se osjećam depresivno i da ne mogu izbaciti to čemu sam svjedočila iz glave. Ali isto tako s potpunim shvaćanjem da mi je to jedini zadatak u tom trenutku, maknuti sjećanje i dići se vibracijski, sa shvaćanjem da sjećanje nije trebalo biti, da se nešto desilo i da sada se moram sabrati. 
Nisam puno niti ispitivala svoje, samo su mi potvrdili da sam bila izložena napadu, nisu mi objasnili zbog čega je onda ovo sjećanje ostalo, niti da li je vezano za tu noć ili neki događaj prije.. znam da su mi sjećanja namjerno zatvorena i da ovo što mi je ostalo djelomično sjećanje nije kao onda s onom curicom, kada su oni to dopustili nego je posljedica napada koji je bio na mene, kako se to desilo ne znam..
Jučer sam cijeli dan provela „podižući se“ na sve moguće načine koje znam.. do večeri mi je to uspjelo ali sam puno truda u to uložila..

I tako jutros slušam tu astrologicu i razmišljam kako vas moram podsjetiti..
Da smo došli ovdje na zadatak.
U svijet dualnosti.
U težak, jaaako težak svijet.
Da stanovnici ove planete (u prošlosti i sadašnjosti; uključujući i sve one koji su došli, to smo mi) nisu loši ljudi, to su porobljeni i izluđeni ljudi na sve načine, stisnuti, a da toga nisu bili svjesni. Svijet kakav sada je posljedica je porobljenosti. 
Ali..
Da smo mi svoja posljedica.. nije važno gdje smo iskustva imali, na visokim razinama, najnižim svjetovima, mi smo svoja posljedica..

I tu dolazimo do te taaaanke granice koju svatko unutar sebe treba osjetiti..
Shvaćanje da smo mi svoja posljedica i shvaćanje da sve što smo „zaradili“ i „naučili“ živeći na ovako niskom svijetu je posljedica udaraca koje smo osobno primili ili situacija kojima smo svjedočili i koje ostave trag u nama, znali mi to ili ne.

I dok sam slušala tu astrologicu danas shvatila sam da je to vrlo važna stavka koja ako nije posviještena može dovesti do potonuća, a objasnit ću vam primjer.
Što se više „nesvijest“ trudi mene onesposobiti, to ja više i upornije radim na svom buđenju. Svjesna sam koji trud ulažem u to. I tako i svi vi, svi koji radite na sebi, trudite se.
I onda se ponekad možete pitati.. od kuda vam osjećaj težine, a bili ste dobro i trudite se.
Recimo da jučer ujutro meni nije ostalo to polu sjećanje, ja ne bi mogla povezati da to što se osjećam kao da sam potonula na dno mora je zato što sam svjedočila, tu noć ili prije, vrlo brutalnim stvarima. Nego bi razmišljala ok, što mi se sada aktiviralo, koja to moja vibracija želi biti prepoznata.
Istina je da su se meni aktivirale vibracije od toga svega.. naravno.. pa biti svjedokom takvih stvari ne može vas ostaviti ravnodušnim..
E sad.. nije moguće izvući se na način „idući put kada tako nešto vidim ostat ću cool, ništa me se to neće dirati i pričat ću viceve nakon toga“. To nije moguće, pretpostavljam da ne moram objašnjavati zašto.
Ali.. ako se ovo iz bilo kojeg razloga nastavi ponavljati, nije važno jesu li to sjećanja na tu noć ili nešto čemu sam svjedočila prije deset godina, ja mogu, shvaćanjem, radom na sebi i usmjeravanjem na budnost naučiti u praksi kako se sabrati. Pa da mi ne treba cijeli dan, kao jučer, već da mi treba možda pola sata ili manje.

I onda dolazimo do veeeelike razlike. Ako vi ne znate da to sve postoji, ne detaljno što postoji, već evo samo ovako kao informaciju koju smo upakirali na Kutak. Vi gledate svijet, gledate druge, gledate sebe i pitate se kako, zašto.. gledate stanovnike ove planete kao „nesvjesne“ ljude koji se moraju probuditi. A ne kao „izluđenu civilizaciju“ koja nastoji preživjeti, koja zapravo je vrlo snažna jer je došla do tuda, koja u sebi nosi „prirodni otpor, prirodnu snagu, prirodnu protutežu“, ne vidite svijet za ono što je. Ne shvaćate da na pitanje „zašto“ bi ljudi radili drugim ljudima takve stvari odgovor nije „zato što..“, već zato što to nisu ljudi radili. Svaka civilizacija ima svoje običaje. Pa ako jednu planetu s ljudskom rasom porobi „miješano društvo“ civilizacija koje nisu sve ljudske i koji žive puuuno duže od stanovnika koje su porobili i kojima su namjerno „skratili vijek trajanja“, onda stanovnici porobljene planete budu iskorištavani. Čak i oni koji su iskorišteni od strane ovih koji su porobili i koji su zbog toga živjeli i žive vlastitu nesvijest i rade u ime toga zastrašujuće stvari, čak i oni su „žrtve“. 
Ako se na taj način podsjetite da se na ovoj planeti dešava transformacija, zbog koje ste vi i došli, da svaka transformacija unutar sebe nosi bol, rušenje, građenje, smijeh i suze.. tada se ne možete „izolirati“ od onoga što se dešava na planeti, ali isto tako imate „odgovor“ unutar sebe što se dešava.
Kada tome pridodate shvaćanje da ste možda sudjelovali kroz život na raznim zadacima, da ste prilikom toga svjedočili strašnim stvarima, da ste bili izloženi strašnim stvarima. Da ste vjerojatno prije dolaska ovdje bili „dosta dobro posloženi“.

Onda kada sve to zbrojite shvatite da putujete po tankoj liniji koja graniči dva polja.

Prvo polje je ujedno i veliki dio New Age polja, nevezano da li je svjesno ili nesvjesno New Age polje, tj. da li ljudi koji to rade i prezentiraju su ljubav ili ne, ali nemaju širinu shvaćanja cijele situacije: to polje kaže mi smo samo duše na putovanju, ovaj svijet se podiže na višu razinu, ova civilizacija je zabrazdila u svoju nesvijest pa je na udaru nesvijesti nižih razina i ljudi si međusobno svašta rade i mi samo moramo razriješiti svoje strahove i razne vibracije i podići se u ljubav, u višu razinu svijesti gdje nema fizičkog postojanja, svi smo ljubav i sve je super.

Drugo polje je: ovo je jedan od svjetova koji se nalaze na najnižoj razini postojanja ne zato jer mu je to prirodno stanje nego zato što je donedavno postojala tehnologija koja ga je snižavala na nižu razinu. Ovaj svijet je bio jaaaako dugo porobljen od strane miješanih civilizacija, neke od njih nisu humanoidne, samim tim nemaju iste običaje. Zbog različitih stvari puno nas infiltriralo se ovdje, pritom smo bili izudarani na razne način i svjedočili smo strašnim stvarima. To je ostavilo posljedicu unutar nas. Prema toj posljedici ponašamo se na isti način kao i prema bilo kojim drugim posljedicama koje smo mogli imati unutar sebe. Posljedica je posljedica. Što znači da ako vam je to sve trigeriralo bol, strah, ljutnju itd. vi na tome radite kao na svojoj posljedici, nije bitno što „niste vi krivi“ što vam se to desilo.

Jako je teško objasniti tu granicu i teško ju je shvatiti, ako osjećate da vam se dešava nešto slično pozivam vam da više puta pročitate ovaj tekst i osjećate pritom unutar sebe. Pokušat ću sažeti svoj primjer, možda vam pomogne.

Ja unutar sebe osjećam svoju visoku razinu, osjećam ljubav i snagu koju nosim unutar sebe. Samim tim teško mi je kada se previše družim s njima ili pripremam za Zoom ili nakon Zooma jer „ja“ moram „ostati ovdje“, a oni idu dalje u svoju „svakodnevicu“. Zbog toga sam puno radila na tome što mi je ujedno i pomoglo da shvatim ovu granicu.
U sebi također nosim bol jer sam osobno doživjela ranjavanja na razne načine i bol zbog svjedočenja strašnim stvarima. Istina je da sam sve to zaradila reći ćemo „zbog rata“, pa bi mogli reći da „nisam ništa napravila u smislu donošenja nekih osobnih odluka koje su me dovele do boli“. Ali.. to je i dalje moja posljedica jer sam ja odlučila se za iskustvo dolaska ovdje. Mogla sam zbog te boli otići u vlastitu nesvijest i ego, nesvjesno ili svjesno se udružiti s nesvijesti i „prijeći na tamnu stranu“ (malo poetičnog filmskog izražavanja kako bi razbili težinu). Ali nisam.. odlučila sam nadići vlastitu nesvijest, ostati na „svijetloj strani“ i prisjetiti se da me ona i dovela tu. Samim tim ne mogu ne preuzeti odgovornost za bol koju nosim unutar sebe.
Ali.. mogu je bolje shvatiti.. kada znam od kuda ona dolazi.. mogu je „logično objasniti“, zašto je prisutna.
Zatim.. iako shvaćam da je na ovoj planeti dualnost mogu vidjeti kako je ova porobljena civilizacija nevjerojatno snažna civilizacija koja je preživjela to sve i koja svakim danom pokazuje sve veći i veći otpor starom sistemu. Samim tim mogu osjetiti ljubav prema cijeloj civilizaciji i sjetiti se kako oni kažu da je „agresor samo prolupala žrtva“.
Samim tim mogu se svaki dan iznova resetirati i istovremeno prihvatiti sebe kao posljedicu i dalje raditi na sebi, dopuštajući svojoj ljubavi i snazi da se probude, shvaćajući na koji način sam zaradila sebe kao posljedicu ovdje.
Također, to ne umanjuje slijedeće, zbog života u zaboravu i svega sada navedenog utonuli smo u vlastitu nesvijest, iz koje smo onda vukli određene životne poteze zbog kojih smo doživljavali razne emocije, to također kao posljedica ostaje u nama, to je sve ono na čemu radimo na Kutku 1.

Ono što je još jako bitno. Pitajte se što češće, živite li svoju svijest ili svoju nesvijest. Ne mogu vam opisati koliko je to ključno pitanje ako se želite „osloboditi“ ovih koji vas žele onesposobiti. 
Odgovor znate samo vi.. ako ćete se dovoljno puta to pitati postat će vam jasno koliko se još možete zapričavati i koliko još slojeva možete oguliti, samo ako to želite.

Na pitanje koje svako toliko me netko od vas pita, zapravo ne pita nego komentira, zašto bi trebali postojati ovako niski svjetovi, ovakva iskustva. Na to pitanje ne postoji odgovor. Mogli bi reći zato jer svako iskustvo oblikuje cjelokupnost postojanja, to je ono što svi znaju i shvaćaju. Ali zašto baš toliko niski svjetovi s puno krajnosti / brutalnosti / težine u dualnosti moraju postojati, na to pitanje nitko ne može dati odgovor. 
Ali možemo prihvatiti da je to tako. I da smo mi izabrali igrati ulogu na kraju te dualnosti. I probati svoju ulogu odigrati najbolje što možemo. Kroz budnost, kroz shvaćanje gdje se nalazimo, ali isto tako kroz potpuno preuzimanje odgovornosti za ono kako se osjećamo.. i zatim praksu nadilaženja.. kako bi postali još veći majstori u tome, kako bi radili još bolje limunade i kako bi izvršili najvažniji zadatak koji smo dobili – na ovako gusto područje spustiti najvišu razinu.. biti predstavnik ljubavi, svjetla, snage… biti oni koji jesmo..


…………………………………


Ovom prilikom odmah prenosim Istraživača koji je ponovno idući put, trudeći se objasniti nam neke stvari i vibracijski i riječima. 
Tema je – Navike / Protočnost

I pozdravlja vas upravo, osjetio je da vam pišem pa se priključio. On je jako motiviran da nam što bolje prezentira sve iz pozicije vibracije, fasciniran je s ovim svijetom i nama svima i načinom na koji smo se svi izvukli. Kaže „vaši umovi sada bi mogli reći ali nismo se izvukli, ali ja ću vam reći ako ste u stanju čitati ovakav mail znači da ste se izvukli, sve ostalo su nijanse, zbog toga sam prošli put naglasio i naglasit ću sada ponovno, potrebno je puno truda i konstanta, kako bi nadišli sebe i kako bi bili predstavnik visoke razine na planeti koja se budi, ja sam fasciniran vašom odvažnošću i hrabrošću da to uspijevate i zbog toga ću vam i idući put dati neke nove ideje na kojima možete raditi. Sada vas sve pozdravljam, zahvaljujem se tebi Majo što si me prenijela“.

Eto.. nenadani live prijenos 😊.

Budite hrabri, budite svoji, šaljem svima veeeeelike i ja pozdrave 🤗🤍💙🩵

(5.3. 2024.)

Ostali poticaji