Poticaj

Smatrate da u radu na sebi ne napredujete dovoljno brzo?

Uspoređivali su vas u školi, davali su vam ocjene po kojima ste svjesno ili nesvjesno osjećali svoju vrijednost. Zatim ste to isto doživljavali na poslu. Sve reklame vam prezentiraju vrijednost. Dok radite na sebi i pripadate raznim zajednicama, religijskim ili New age pokretima ponovno vam govore o vašoj vrijednosti.

To je toliko duboko utkano u vas da vi niti ne shvaćate da je dio vašeg sistema. Trudite se umom ne misliti tako ali to kad tad ispliva na površinu.

Na Kutku smo puno govorili o tome koliko je bitno ne uspoređivati se, gledati sebe kao mjernu jedinicu i osjećati vlastitu vrijednost, baš takvu kakva je.

To je duboko povezano s poniznošću o kojoj smo prošli put pisali.

Jer ako unutar sebe još uvijek nosite osjećaj nevrijednosti tada spontano želite biti vrijedni, želite biti iznad one crte koja razdjeljuje “uspješne i neuspješne”, jer jedino tako ćete opstati.

Sve oko vas odaje dojam utrke, gledate možda utakmice, možda imate selekciju na faksu, možda u školi trebate proći neke zadatke kako bi mogli upisati faks, možda trenirate nešto i vaši rezultati nisu kakve bi vaš trener želio, možda vaši roditelji gaje neku nadu da ćete stvoriti u životu više nego što su oni, možda potajno vi to želite za svoju djecu, možda.. možda.. možda.. i tako dani prolaze, mjeseci, godine.. vi ste toliko u tom žrvnju da ga više niti ne osjetite.

Na Kutku smo pričali puno o tome, knjiga Intergalaktički razgovori govori o tome.. ali evo još jednom podsjetnik:

VI niste niti bolji niti lošiji od drugih, VI ste savršeni, baš takvi kakvi jeste. Iz te savršenosti raste želja za napretkom, ne zato da biste bili bolji već zato da biste se osjećali živim.

Probajte zastati na tren i osjećati.. ima li unutar vas neki dio koji smatra da u radu na sebi ne napredujete dovoljno dobro, dovoljno brzo?

Ako ima, podsjetite se svaki dan na ovo što je napisano, na ono što cijelo vrijeme na Kutku govorimo, posvetite se vlastitoj vrijednosti. Započnite dan tako da se pozdravite, zagrlite, poželite si da cijeli dan provedete svjesno, osjećajući sebe u vlastitom postojanju.

😊🤍

Ostali poticaji