Poticaj

Samo za hrabre

Razmišljam kako bi na naslovnicu Kutka mogli staviti upozorenje – Samo za hrabre 😊
Jer potrebno je puno hrabrosti susresti se sa sobom, a to je upravo ono što svi ovdje radimo.
Šaljem vam donju ilustraciju koja jako lijepo opisuje sve ono što svi znamo i živimo.. svakim našim potezom, našom svakodnevicom.
Od malena divila sam se ljudima koji su imali hrabrost, inspirirale su me knjige i filmovi koji su opisivali hrabre ljude. To mi je donosilo neki unutarnji ushit i adrenalin kako mi ništa drugo nije moglo donijeti. Kada bi vidjela hrabrost vrlo često bi mi suze od ganuća išle. Nisam nikada shvaćala zašto.
Rekla bih danas upravo zbog naše zajedničke hrabrosti koju osjećam planetarno. Nema veze koliko nas se probudilo, oni koji spavaju samim svojim postojanjem ovdje, samim tim što su došli, donose neku utjehu.
I kada vam je teško ili kada se nalazite u trenutku gdje razmišljate trebate li povući neki potez, donijeti neku odluku, promijeniti smjer kretanja.. uvijek se sjetite da je vaš put jedinstven, da se on samo susreće sa putevima drugih ljudi pa onda prividno izgleda da hodate po istom putu. Ali ne hodate. To je privid. Hodamo svi jedni pored drugih, na ovoj planeti, na drugim planetama, hodamo svatko sam za sebe. Utirući nove puteve kako bi jedni drugima pružili iskustvo života.
I jedino hodanjem vlastitim putem u potpunoj istini dopuštate poglavljima vaše knjige da se ispisuju. Kako bi negdje nekada bili inspiracija za nove hodače.
Stoga vam svima želim puno hrabrosti na vlastitom putovanju. Puno donošenja odluka i promjena smjera ako osjećate da je za vas to dobro. Jedino na taj način dopustit ćete onima oko vas da pronađu svoj put. I ako je njihov put trenutno težak, možda zbog promjene vašeg smjera, sjetite se ove ilustracije i sjetite se da su zanimljive i inspirativne one knjige koje su bogate sadržajem. One nam daju onaj trenutak tišine i aha moment unutar nas.
Stoga vam želim da budete vaš vlastiti aha moment 😊

Prijevod ilustracije za one koji to trebaju: Život je poput knjige: neka su poglavlja tužna, neka sretna, a neka uzbudljiva. Ali ako nikad ne okrenete stranicu, nikada nećete znati što nosi sljedeće poglavlje.

Ostali poticaji