Poticaj

Osjećajte se kao uspjeh - 3 stvari na dan

I evo nas ponovno 😁

Vi čitajte ove poticaje kada budete željeli, ja ih šaljem kako osjetim ili kako dobijem direktivu.. a evo oni smatraju da će nekima ovaj mail dobro doći. 🤗

Kako je svatko u svojoj fazi.. u konačnici svi ćemo kad-tad doći do iste faze.. pogotovo kada padnu kolektivne naočale.. tako je bitno poštovati svoje korake i svoje procese. Ovaj savjet je za sve vas koji se osjećate stisnuto iz bilo kojeg razloga ili osjećate kako ste se stisnuli u umu i vrtite iste priče, jedan dio vas zna da bi trebali prestati i napraviti nekakve konkretne promjene.. zatim si kažete od sutra.. ali kada dođe sutra vi ste preumorni za bilo što pa prebacite sve za idući dan ili recimo ponedjeljak…

Stiže i ono vrijeme na ovoj planeti kada nesvijest obilježava izmišljene datume i jako lijepo se gosti sa svima koji padaju pod taj utjecaj. Unazad nekoliko desetaka godina na te izmišljene datume dodan je novi sloj – raskoši u raznim oblicima – tako da pritisak tih dana postaje za mnoge neizdrživ.
Pa utoliko ako se već sada osjećate stisnuto kada dođe taj period osjećat ćete se još stisnutije. Zato vam dajemo jedan prijedlog koji možete već sada početi primjenjivati. O tim samim izmišljenim praznicima nesvijesti možda ćemo se još dodatno dotaknuti kako će dolaziti to vrijeme, iako smo to spominjali kroz one Zoomove s pitanjima.

Prvo.. napravite kratki popis nekoliko stvari koje vam prve padnu na pamet kada bi vas netko pitao što mislite što vas ometa u buđenju i čega bi bilo dobro da se odreknete.. prvo što vam dolazi jer vi intuitivno to već znate..
Ne morate previše razmišljati i analizirati.. taj popis možete napraviti u umu, možete zapisati, kako želite.. to je samo trenutak gdje vi sebi priznajete da postoje stvari za koje vi osjećate da vam štete na bilo koji način ali se niste spremni toga odreći ili mislite da ne možete..

Zatim probajte osjetiti iznutra.. što vam rade te stvari.. da li vas više ruše na fizičkom nivou, mentalnom, emotivnom, energetskom.. samo kratko osjetite, ponovno bez puno razmišljanja i analize..I zatim slijedi poanta..
Svaki put kada se vi odlučite odreći nečega.. ako to nije došlo prirodno, u smislu da je nešto prirodno otpalo iz vašeg života nego vi odlučujete nečega se odreći, u vama se stvara grč. I što je taj grč veći brže se vraćate na staro. Nakon toga se osjećate još lošije i neuspješnije. To znači da se jedan dio vas zakačio na to, što god to bilo, kao spasenje. Tu je onaj klasičan primjer koji svi znamo, kada hranimo emocije. I ako osoba nije transformirala svoje emocije i odrekne se određene hrane iz glave.. recimo kaže to ću prestati jesti jer se od toga debljam, ali osoba nije svjesna koja je pozadina toga.. vrlo brzo sve će se vratiti na staro, jer potreba za nahraniti emocije je veća.. jer inače osoba može imati osjećaj kao da se utapa u vlastitim emocijama.. i ako nije spremna u tom trenutku se s tim suočiti mora s nečim prekriti tu unutarnju uzburkanost.. a onda je to najčešće hrana..

I zbog toga vam ovdje nećemo govoriti da se nečega odreknete.. nego ćemo vam predložiti da eksperimentirate.. kako bi potaknuli više pažnje prema sebi.
Svaki dan napravite tri stvari drugačije. Samo za taj dan. I to one stvari za koje znate da nisu za vas dobre. To može biti otići ranije spavati, ne jesti ili piti nešto određeni dan, odreći se medija na jedan dan, ne otići na neko određeno mjesto jedan dan, ne vidjeti se s određenim osobama jedan dan.. što god vi odlučite..
Započnite dan tako da se sa sobom dogovorite koje su to tri stvari koje ćete taj dan napraviti drugačije.

I onda dok to radite budite svjesni sebe.. nemojte se osjećati kao neuspjeh jer se bavite s nečim što nije dobro za vas i trebali bi se toga odreći ali ne možete i evo sada radite neku vježbu za to 😊
Nego.. osjećajte se kao uspjeh.. osjećajte kako radite nešto dobro za sebe.. trenirate sve svoje dijelove da je moguće odreći se nečega jednom. I dok to radite osjećajte što se unutar vas dešava. Vjerojatno se na početku neće dešavati puno toga.. umu će možda čak to biti zabavno, vidjet će to kao neku igru.. ali poanta je da to radite minimalno mjesec dana. Što znači da će vrlo brzo doći trenutak kada ćete shvatiti da ste zaboravili ili će um reći kasnim na posao, ne mogu danas.. ili će um reći kakvog to uopće ima smisla, što ja imam od toga.. doći će dan kada će vas to početi nervirati, kada će se prema tome dizati otpori..I tada je bitno što ćete vi u tom trenutku napraviti.. hoćete li popustiti pričama uma i zaboraviti na sve to. Ili ćete pronaći način kako doskočiti zaboravljanju.. recimo svaku večer prije napraviti popis.. ili voditi popis općenito koje su to tri stvari bile svaki dan.. i shvatiti da ti otpori i ta priča uma upravo idu iz svih vaših izazova iznutra koji čekaju vašu pažnju.

Što se dešava u tih mjesec dana ili duže ako se odlučite? Puno toga!
Vi počinjete biti svjesni svega što radite i kako to utječe na vas. Vi se počinje osjećati kao uspjeh jer poduzimate nešto za sebe. Vi postajete više centriraniji. Možda kako dani prolaze te tri stvari povećate na pet. Možda počnete shvaćati istinski zašto vas nešto privlači i što bi trebali promijeniti. Možda gledajući popis dobijete aha momente..
U svakom slučaju vi postajete više svjesni sebe.. a to je početni korak prema promjeni.

Na taj način, ne radeći si pritisak otvorit ćete možda neka nova vrata i pokazati sebi da možete..

Svi vam šalju podršku i pozdrave, šaljem i ja 🤗 💜 💜

Ostali poticaji