Poticaj

IRA – Točka uspjeha

Zadnje vrijeme radim s Irom, zbog nekih određenih stvari. Ako se sjećate ona je van svih parametara, komunikacija s njom je drugačija, ona je ono što bi mogli reći „nesavladiva snaga postojanja“. Samim tim njezin izražaj, način kako pristupa nečemu i kako nešto rješava je izuzetno prodoran i mogli bi reći efikasan.

Ali naš svijet i sve što ovdje prolazimo je za nju ipak predaleko da bi shvatila pojedinosti, iako se trudi. Kada imam s nekim osobnu povezanost onda ta osoba, bez obzira na kojoj je razini, ako direktno radi sa mnom u tom trenutku kroz mene može puno bolje spoznati i shvatiti ovaj svijet nego ako ga samo promatra izvana.

I tako nakon par dana ona mi je željela nešto objasniti pa je prvo rekla da posadim svoje sjeme. Pokazala mi je otprilike područje druge čakre. Ja sam se trudila ali očigledno ne s dovoljnim uspjehom pa me pitala jel ja shvaćam što je sjeme. Rekla sam joj da pretpostavljam da misli simbolično na „život“, da probudim svoj život. Ona je rekla „da“ i ja sam nastavila dalje. Ali iako mi je išlo, barem se meni tako činilo, njoj se to nije činilo dovoljno. Nakon što smo maloprije radile odlučila je pristupiti na drugačiji način i uz vrlo prodornu energiju i izražaj objasnila mi da moram probuditi „Točku uspjeha“. Malo sam ostala zatečena uopće što ona može skombinirati takav pojam, pa je rekla da sada bolje shvaća naš svijet. Ali to nije „smirilo“ njezinu prodornost, nego je još fokusiranije objasnila ono što ću vam opisati. Ja sam to sada radila i zapravo mi je to sada pomoglo da napokon probijem to što ona već par dana traži od mene. Sada ću vam to prezentirati, ali prije toga želim reći da je ovo ideja. Svačiji put je drugačiji, ja vam ne mogu točno objasniti što radim s njom, to je moj put. Ali ako vam kažem ideju možda nekome od vas pomogne u vlastitom probijanju, na čemu god radite u trenutku dok ovo čitate.

Točka uspjeha, kako ju je ona nazvala je točka koja se nalazi malo iznad prve čakre, ako zamislite razdaljinu između prve i druge čakre, ova točka je malo ispod sredine te razdaljine, puno bliže prvoj. Nije povezana s niti jednom čakrom, iskreno ne znam jel ta točka stvarna ili ne, meni se aktivirala, pa vi probajte.

Ako se sjećate nekoliko njih je ostavljalo poruke o važnosti tri centra i koliko je važno da se aktiviramo u tim centrima. Puno smo na Kutku govorili koliko je bitno spustiti se iz glave, koliko je bitno biti istinoljubiv i dopustiti si osjećati svoju zdjelicu. Nakon ovog sada puno mi je jasnije zašto nas cijelo vrijeme na to sve usmjeravaju.

Ira kaže da je „točka uspjeha“ - simbolično tako nazvana - trenutak kada mi uspijemo svoju pažnju smjestiti u tu točku, s namjerom da probudimo sebe kao život i potaknemo vlastito sjeme potencijala u život. Ona kaže da većina ljudi živi u umu, tu kroji planove, što bi trebalo, što ne bi, što žele ili ne žele i jako se kaže trude. To ih zatvara za protok u cijelom tijelu.

Ona kaže kada oslobodite sebe strahova, zalijepljenosti i projekcija, tada možete putovati svojim tijelom slobodno, misli na energiju. I tada možete doći u tu točku; to bi značilo usmjeriti se na tu točku; staviti namjeru da ste spremi probuditi svoje sjeme života, možemo to tako reći, svoj potencijal. Zatim se stalno vraćate na tu točku i radite na tome.

Problem je što ako nemate slobodnu zdjelicu i ako još uvijek živite u umu to se neće desiti, vi to možete zamišljati i vizualizirati ali strahovi, zalijepljenosti, projekcije, planovi i želje u umu udaljit će vas od tog mjesta. Zato ono sve što radimo na cijelom Kutku je bitno i ako znate zašto to radite onda vam to može biti poticaj.

Recimo kada aktivirate i pokrenete tu točku osjećate kako se energija dodatno budi u cijelom donjem dijelu tijela i zatim spaja s gornjim dijelom i dobivate veći protok. Pritom vam to može pokazati što još imate nerazriješeno unutar sebe.

Ira kaže da onog trenutka kada mi upalimo svjetlo u toj točki, to je trenutak kada smo priznali sebe u potpunosti, kada smo odustali od planova uma i osobnosti i kada smo se prepustili sebi, onima koji jesmo kao svijesti. Ona kaže da naša svijest uvijek ima nešto za reći, a ako smo smješteni u tu točku mi smo u stanju čuti svoju svijest kroz cijelo tijelo i puno se lakše pokrećemo jer više nismo zarobljeni.

Evo, nadam se da će nekome ovo kao ideja pomoći, nastojala sam Iru i njezinu energiju maksimalno ukomponirati u ovaj tekst, kako bi ju osjetili. Iako ona sada puno više shvaća koliko je kompleksno i izazovno ovo iskustvo ne smatra da bi trebala smanjiti intenzitet svog pristupa, naprotiv, kaže kada je teško trebali bi se truditi još više, tako nekako bi se moglo prevesti što je na kraju zaključila.

Ostali poticaji